Smartphone-urile ar putea fi încărcate prin intermediul propriilor ecrane

Smartphone-urile ar putea fi încărcate prin intermediul propriilor ecrane
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 09:29

Oamenii de știință au reușit să folosească sticla dispozitivelor mobile pentru a le încărca bateriile cu energie solară.

Pentru asta, s-a folosit un nou tip de celulă solară transparentă, care oferă o eficiență ridicată și menține proprietățile incolore și transparente ale sticlei.

Urmărește-ne și pe Google News

Modulul de celule solare transparente de 16 cm² are o eficiență ridicată, variind între 20% și 14,7% și reușeșind să încarce un smartphone folosind lumina naturală a soarelui.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Oamenii de știință au salvat ADN-ul uman pe un cristal care poate rezista miliarde de ani CITEȘTE ȘI Oamenii de știință au salvat ADN-ul uman pe un cristal care poate rezista miliarde de ani

Este important nu doar că cercetătorii au reunit să folosească ecranul pentru a capta energia solară, ci și faptul că celulele folosite sunt transparente și nu afectează designul sistemelor pe care vor fi montate.

Dezvoltată de o echipă de cercetare afiliată cu UNIST, metoda poate furniza direct energie prin sticlă nu doar pentru dispozitivele mobile, ci și clădiri sau mașini.

„Intenționăm să continuăm cercetările, astfel încât celulele solare transparente să poată deveni o tehnologie cheie în viitoarea industrie energetică ecologică” au declarat cercetătorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
sticlă
energie