OpenAI anticipează pierderi de aproximativ 5 miliarde de dolari în acest an, la venituri de 3,7 miliarde de dolari

OpenAI anticipează pierderi de aproximativ 5 miliarde de dolari în acest an, la venituri de 3,7 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:00

OpenAI, creatorul ChatGPT, se așteaptă la pierderi de aproximativ 5 miliarde de dolari la venituri de 3,7 miliarde de dolari în acest an, potrivit CNBC.

Compania a generat luna trecută venituri de 300 de milioane de dolari, în creștere cu 1.700% față de începutul anului trecut și se așteaptă să realizeze vânzări de 11,6 miliarde de dolari anul viitor, potrivit unei persoane apropiate OpenAI care a cerut să nu fie numită deoarece datele sunt confidențiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Trump amenință Google cu urmărirea penală CITEȘTE ȘI Trump amenință Google cu urmărirea penală
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

New York Times a fost primul care a scris despre situațiile financiare ale OpenAI, după ce a vizualizat documentele companiei. CNBC nu a văzut situația financiară, scrie News.ro.

OpenAI, care este susținut de Microsoft, vrea să organizeze în prezent o rundă de finanțare care ar evalua compania la peste 150 de miliarde de dolari, au declarat pentru CNBC oameni familiarizați cu problema.

Thrive Capital conduce runda și intenționează să investească 1 miliard de dolari, Tiger Global plănuind să se alăture și el.

CFO OpenAI, Sarah Friar, le-a spus investitorilor, într-un e-mail de joi, că runda de finanțare este suprasubscrisă și se va închide săptămâna viitoare. Nota ei a urmat unei serii de plecări cheie, în special șefa tehnologiei, Mira Murati, care a anunțat cu o zi înainte că părăsește OpenAI după șase ani și jumătate.

Guvernul britanic a cumpărat o fabrică de cipuri din UK de la o firmă americană, pentru a asigura necesarul armatei CITEȘTE ȘI Guvernul britanic a cumpărat o fabrică de cipuri din UK de la o firmă americană, pentru a asigura necesarul armatei

Tot săptămâna trecută, au apărut știri potrivit cărora consiliul de administrație al OpenAI ia în considerare planuri de restructurare a companiei într-o afacere cu scop de profit.

Compania își va păstra segmentul nonprofit ca entitate separată, a declarat pentru CNBC o persoană familiarizată cu problema.

Structura ar fi mai simplă pentru investitori și ar face mai ușor pentru angajații OpenAI să realizeze lichiditate, a spus sursa.

Serviciile OpenAI au explodat în popularitate de când compania a lansat ChatGPT la sfârșitul anului 2022.

Compania vinde abonamente la diverse instrumente și acordă licențe pentru familia sa GPT de modele de limbaj mare, care alimentează o mare parte din boom-ul de AI generativă.

Rularea acestor modele necesită o investiție masivă în unități de procesare grafică ale Nvidia.

The Times, citând o analiză a unui profesionist financiar care a analizat documentele OpenAI, a scris că pierderile de aproximativ 5 miliarde de dolari din acest an sunt legate de costurile pentru gestionarea serviciilor sale, precum și de salariile angajaților și chiria biroului. Costurile nu includ compensații bazate pe capitaluri proprii, ”printre mai multe cheltuieli mari care nu sunt pe deplin explicate în documente”, se spune în ziar.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt