Guvernatorul Băncii Canadei: Inteligența artificială complică lupta cu inflația

Guvernatorul Băncii Canadei: Inteligența artificială complică lupta cu inflația
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 23:00

AI amenință să complice îmblânzirea inflației, a spus guvernatorul Băncii Canadei, Tiff Macklem, la o conferință de specialitate.

Adoptarea masivă a inteligenței artificiale ar putea determina companiile să modifice rapid prețurile pentru a răspunde condițiilor economice, ceea ce ar crește volatilitatea inflației și ar complica sarcina bancherilor centrali, a mai precizat Macklem.

Urmărește-ne și pe Google News
Unul dintre cei mai mari operatori de terenuri agricole din România este lovit puternic de secetă și anunță că schimbă brusc strategia - Suspendă extinderea și își retrage directorul CITEȘTE ȘI Unul dintre cei mai mari operatori de terenuri agricole din România este lovit puternic de secetă și anunță că schimbă brusc strategia - Suspendă extinderea și își retrage directorul
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pe termen scurt, investițiile în inteligența artificială sporește productivitatea și stimulează cererea în economie, iar acest lucru duce la o presiune asupra inflației, a declarat șeful băncii centrale a Canadei.

Discursul lui Macklem la Toronto, în cadrul unui eveniment găzduit de Biroul Național de Cercetare Economică, a subliniat provocările cu care se confruntă decidenții economici în a răspunde efectelor induse de adipția inteligenței artificiale, scrie Hotnews.ro.

Remarcile sale nu s-au referit în mod special la decizia Rezervei Federale de a reduce rata principală a dobânzii cu jumătate de punct și nici nu au clarificat dacă Banca Canadei intenționează o reducere similară luna viitoare.

Macklem a spus că adoptarea AI are potențialul de a crește productivitatea orară, ceea ce ar permite salarii mai mari și prin urmare cheltuirea unor sume mai mari de bani în consum. „Pe măsură ce lucrătorii cu locuri de muncă cu productivitate scăzută sunt înlocuiți de inteligența artificială, aceștia s-ar putea angaja pe alte locuri de muncă mai productive în economie”, a spus el.

Cel mai mare grup bancar italian vrea să renunțe la aproape 3.000 din angajații săi CITEȘTE ȘI Cel mai mare grup bancar italian vrea să renunțe la aproape 3.000 din angajații săi

Guvernatorul a cerut cadrelor universitare și companiilor să colaboreze pentru a arunca mai multă lumină asupra efectelor potențiale ale inteligenței artificiale asupra economiei.

„Când intri într-o cameră întunecată, nu te repezi, ci mergi cu grijă. Și încerci pe întuneric să găsești întrerupătoru. Asta facem. Ceea ce avem nevoie de noi, bancherii centrali, este mai multă lumină”, a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
inflație
inteligența artificială