Producătorul rus de aplicații antivirus Kaspersky a decis să închidă subsidiara din România, potrivit datelor Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
”Închiderea biroului local din România face parte dintr-un proces mai amplu, derulat în Europa de Est, proces care reflectă orientarea Kaspersky asupra eficienței operaționale, o componentă cheie în strategia generală a companiei.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Decizia nu afectează clienții și partenerii noștri, care au în continuare acces la echipele locale, regionale și globale ale companiei, precum și la rețeaua noastră solidă și recunoscută de parteneri de distribuție. Prin intermediul acestei rețele, vom continua să distribuim produsele și serviciile de securitate cibernetică Kaspersky.
România rămâne o piață cheie pentru activitatea companiei în Europa", a transmis Kaspersky pentru Profit.ro.
Lege importantă ieșită din Parlament
Pe de altă parte, Parlamentul a adoptat, în decembrie 2022, o lege privind protecția sistemelor informatice ale autorităților și instituțiilor publice în contextul invaziei declanșate de Federația Rusă împotriva Ucrainei.
Cum a relatat atunci Profit.ro, proiectul de lege interzice autorităților și instituțiilor publice, de la nivel central și local, achiziționarea de produse și servicii de tip antivirus de la entități provenind din Federația Rusă sau aflate sub controlul Federației Ruse și este aplicat tuturor rețelelor și sistemelor informatice care gestionează informații clasificate, deținute atât de persoane juridice de drept public, cât și de drept privat.
CITEȘTE ȘI Kaspersky, mișcare-surpriză după ce producătorul rus de software antivirus a fost interzis în SUAGuvernul prezenta atunci ca exemplu în România, citând însă surse din presă, faptul că Primăria București ar fi organizat o licitație pentru achiziționarea unui antivirus Kaspersky Endpoint Security For Business Select pentru 1.200 de echipamente, cu mentenanță inclusă 12 luni.
Biroul de Presă al instituției primarului general a transmis atunci că Primăria Capitalei folosește antivirusul Kaspersky din anul 2012.
Foarte multe instituții publice și autorități ale administrației publice locale achiziționează programe software de antivirus rusești din cauza prețurilor mici, arată Guvernul, care susține că acestea sunt însă o vulnerabilitate.
CITEȘTE ȘI FOTO A început deja renumărarea voturilorKaspersky Info Systems a fost înființată în anul 2016 și desfășoară activități de consultanță pentru afaceri și management (cod CAEN 7022).
Cu doar doi angajați, afacerile subsidiarei locale au scăzut în 2023 cu 16%, la 6,2 milioane de lei.
Kaspersky este o companie de securitate cibernetică înființată în 1997 în Rusia.
Pentru 2023 a raportat afaceri în echivalent de 721 millioane dolari și circa 240.000 de companii care îi sunt cliente.