Emiratele Arabe Unite speră să extindă parteneriatul de 1 trilion de dolari cu SUA prin AI și Investiții

Emiratele Arabe Unite speră să extindă parteneriatul de 1 trilion de dolari cu SUA prin AI și Investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:05

Prima călătorie oficială în Statele Unite a președintelui Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, urmărește să ducă relația dintre Emiratele Arabe Unite și SUA într-o nouă ”fază geo-economică”, centrată pe creștere economică și inovare, au declarat oficiali de rang înalt înaintea întâlnirii de luni a celor doi lideri la Washington, D.C., transmite CNBC.

”Scopul vizitei este, dintr-o perspectivă a Emiratelor, investiția în viitorul nostru... printr-o lentilă economică”, a declarat reporterilor Anwar Gargash, cel mai înalt consilier diplomatic al liderului din Emirate, în timpul unei conferințe de informare la Dubai, joi.

Urmărește-ne și pe Google News

Agenda întâlnirii șeicului Mohammed cu președintele SUA Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris va include discuții despre provocările regionale majore, cum ar fi războiul din Gaza, dar Gargash a spus că obiectivul principal este realinierea economică, deoarece EAU încearcă să împingă relația dincolo de tradiționala concentrare pe conflictul regional, petrol și apărare, scrie News.ro.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Suntem mai mult într-o fază geo-economică”, a spus Gargash, sugerând că președintele Emiratelor ar căuta să extindă cooperarea economică și de securitate, dar și în domenii cheie precum inteligența artificială, energia regenerabilă, clima și spațiul.

”Cei doi lideri vor evidenția o traiectorie de jumătate de secol a EAU-SUA.,parteneriat în comerț, investiții și securitate”, a postat pe X, înaintea vizitei, ambasadorul Emiratelor la Washington, Yousef al-Otaiba.

Foamea de curent electric a A.I. repornește un reactor nuclear vechi de jumătate de secol. Microsoft cumpără energie pe 20 de ani. Reactorul vecin a declanșat cel mai grav accident nuclear civil din istoria Statelor Unite CITEȘTE ȘI Foamea de curent electric a A.I. repornește un reactor nuclear vechi de jumătate de secol. Microsoft cumpără energie pe 20 de ani. Reactorul vecin a declanșat cel mai grav accident nuclear civil din istoria Statelor Unite

El a adăugat că ”Puține țări se mișcă la fel de repede în ceea ce privește tehnologiile avansate și inteligența artificială – și la fel de strâns sincronizate cu SUA – precum Emiratele Arabe Unite”.

Legături investiționale în creștere

În februarie, CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a declarat că Emiratele Arabe Unite ar putea servi drept ”o cutie de nisip de reglementare” în lume, pentru a testa inteligența artificială.

Microsoft a continuat cu o investiție majoră de 1,5 miliarde de dolari în cea mai mare firmă de inteligență artificială din Emiratele Arabe Unite, G42, în aprilie. B

lackRock , Global Infrastructure Partners, Microsoft și compania de investiții MGX, susținută de Mubadala, ua anunțat recent, de asemenea, Parteneriatul de investiții în infrastructură globală AI, subliniind focalizarea strategică a Emiratelor Arabe Unite asupra tehnologiei și inteligenței artificiale din SUA pentru a stimula creșterea economică viitoare.

VIDEO Huawei a reușit să îi enerveze pe „superfanii” care au stat la coadă pentru a cumpăra noul său smartphone ce costă mult mai mult decât iPhone 16 CITEȘTE ȘI VIDEO Huawei a reușit să îi enerveze pe „superfanii” care au stat la coadă pentru a cumpăra noul său smartphone ce costă mult mai mult decât iPhone 16

De asemenea, este așteaptat ca vizita să includă întâlniri cu lideri de afaceri cheie și directori de tehnologie din SUA, întărind obiectivul Emiratelor Arabe Unite de a atrage investiții americane, menținând în același timp relațiile lor de investiții și diplomatice cu China.

Emiratele au fost supuse unor restricții din partea administrației Biden din cauza temerilor legate de faptul că tehnologia americană este împărtășită cu Beijingul.

Relație de trilioane de dolari

Statele Unite și Emiratele Arabe Unite au un parteneriat comercial și de investiții care se întinde pe mai mult de cinci decenii. În 2023, comerțul bilateral dintre Emiratele Arabe Unite și SUA a fost în valoare de aproximativ 31,4 miliarde de dolari, exporturile SUA către Emiratele Arabe Unite depășind 24,8 miliarde de dolari, potrivit Ambasadei Emiratelor Arabe Unite la Washington, D.C.

Emiratele Arabe Unite, care produc aproape 4% din aprovizionarea mondială cu petrol, au și investiții în Statele Unite care însumează 1 trilion de dolari.

Fondurile suverane din Emiratele Arabe Unite, inclusiv Autoritatea de Investiții din Abu Dhabi și Mubadala, sunt investitori majori în sectoarele imobiliare, infrastructurii și tehnologiei americane.

Rușii vor putea cumpăra noul iPhone 16 la prețuri cu sute de dolari mai mari decât cele din SUA CITEȘTE ȘI Rușii vor putea cumpăra noul iPhone 16 la prețuri cu sute de dolari mai mari decât cele din SUA

Emiratele Arabe Unite au rămas un partener strategic cheie de apărare și securitate pentru Washington, gazduind baza aeriană americană din Al Dhafra, în timp ce lucrează ca partener cheie alături de SUA în Afganistan și Irak.

Emiratele Arabe Unite au participat, de asemenea, la coaliția globală pentru înfrângerea grupării Stat Islamic, precum și la operațiuni împotriva Al-Qaida și a grupurilor afiliate organizației în întreaga regiune.

Emiratele Arabe Unite au jucat, de asemenea, un rol cheie în conflictele din regiune, inclusiv în Libia, Sudan și Yemen.

”Vedem că stabilim o hartă pentru ceea ce gândim în următorii 20 de ani”, a spus Gargash, adăugând că legăturile strategice s-au mutat acum la ceea ce el a numit ”o relație de 360 ​​de grade”.

Întâlnirea celor doi lideri are loc și în condițiile în care conflictul în curs din Gaza continuă să provoace o criză umanitară majoră și să schimbe stabilitatea regională.

Cel mai recent val de atacuri israeliene împotriva țintelor Hezbollah din Liban și știrile conform cărora Iranul îi ajută pe rebelii Houthi din Yemen să țintească și să doboare dronele Reaper din SUA au sporit complicațiile legate de încetarea focului, înainte de comemorarea atacului din 7 octombrie asupra Israelul și viitoarele alegeri americane din 5 noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ai
emiratele arabe unite