Dorin Pena pleacă de la Cisco. Anterior a fost anunțată concedierea globală a mii de angajați

Dorin Pena pleacă de la Cisco. Anterior a fost anunțată concedierea globală a mii de angajați
scris astăzi, 13:43

Dorin Pena pleacă din postul de Managing Director pentru România și Comunitatea Statelor Independente (CSI), din care fac parte 11 foste țări sovietice, al gigantului tehnologic californian Cisco.

El spune că, deocamdată, va lua o pauză înainte de a prelua un alt post.

Urmărește-ne și pe Google News
TikTok a avertizat asupra consecințelor ample dacă Curtea Supremă a SUA permite interzicerea aplicației în SUA CITEȘTE ȘI TikTok a avertizat asupra consecințelor ample dacă Curtea Supremă a SUA permite interzicerea aplicației în SUA

Pena a fost General Manager Cisco Romania în perioada 2013-2020 și Managing Director Romania&CIS în 2020-ianuarie 2015.

În urmă cu un an, conducerea americană a Cisco a confirmat că va desființa câteva mii de locuri de muncă în cadrul unui plan de restructurare.

Aproximativ 5% dintre angajații firmei la nivel mondial vor fi afectați de acest plan, a precizat atunci compania.

Un update major de Windows 11, care va fi lansat în acest an, ar putea scoate din uz computere cu procesoare vechi CITEȘTE ȘI Un update major de Windows 11, care va fi lansat în acest an, ar putea scoate din uz computere cu procesoare vechi

În vară a fost anunțat că Cisco va tăia mii de locuri de muncă, într-o a doua rundă de concedieri din 2024, deoarece producătorul de echipamente de rețea din SUA își va muta atenția către domenii cu o creștere mai mare, inclusiv securitatea cibernetică și inteligența artificială.

Anterior fusese relatat că Cisco intenționează să-și restructureze afacerea, ceea ce va include concedierea a mii de angajați, deoarece încearcă să se concentreze pe zonele de afaceri cu creștere mare.

Compania cu sediul în San Jose, California, avea un număr total de angajați de 84.900 în anul fiscal 2023.

Președinta Ungariei a demisionat CITEȘTE ȘI Președinta Ungariei a demisionat

În noiembrie 2022, Cisco a anunțat, în timpul unui apel pentru venituri, o restructurare care a afectat aproximativ 5% din forța de muncă, ceea ce a dus la plata unor indemnizații și alte cheltuieli de 600 de milioane de dolari.

Măsurile sunt într-un moment în care companiile de tehnologie, inclusiv producătorii de echipamente de telecomunicații Nokia și Ericsson, au desființat mii de locuri de muncă anul trecut, în încercarea de a reduce costurile.

Mai multe firme tehnologice mari, cum ar fi Amazon, Alphabet și Microsoft au implementat disponibilizări în ultimele săptămâni.

Cisco și-a redus previziunile privind veniturile și profitul pentru întregul an, în apelul său anterior privind veniturile, în semn că cererea pentru echipamentele sale de rețea încetinește.

Studiu: Lupii mutanți de la Cernobîl par să fi dezvoltat rezistență la cancer CITEȘTE ȘI Studiu: Lupii mutanți de la Cernobîl par să fi dezvoltat rezistență la cancer

Compania a pus slăbiciunea pe seama încetinirii comenzilor în primul trimestru, spunând că ”clienții sunt în prezent concentrați pe instalarea și implementarea produselor în mediile lor”.

În ultimii ani, compania s-a confruntat cu problemele lanțului de aprovizionare și cu o încetinire a cererii post-pandemie, ceea ce i-a grăbit dezvoltarea ofertelor de software precum securitatea cibernetică.

Gigantul american din domeniul internetului Cisco Systems este cel mai mare furnizor de echipamente și servicii de rețelistică, având venituri anuale de aproximativ 52 miliarde de dolari, circa 76.000 de angajați și operațiuni în peste 90 de țări, inclusiv în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
cisco concedieri
cisco restructurare