Investitorul care a descoperit UiPath caută antreprenori români: „Sunt dornic să susțin acei fondatori ciudați, subestimați, dar foarte motivați”

Investitorul care a descoperit UiPath caută antreprenori români: „Sunt dornic să susțin acei fondatori ciudați, subestimați, dar foarte motivați”
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 15:45

Investitorul Dan Lupu, cel care a descoperit potențialul companiei IT românești UiPath și a ajutat-o să devină „unicorn”, reprezintă acum fondul de investiții german Earlybird Venture Capital în Europa Centrală și de Est și caută inclusiv antreprenori români care au fondat startup-uri IT. 

Lupu a fost numit oficial în funcția de venture partner al fondului de investiții german Earlybird, după ce fondul afiliat, Earlybird Digital East, s-a depărțit de echipa din Germania. Lupu a activat anterior la Digital East, fiind co-fondator al acestui fond de investiții axat pe Europa de Est și Turcia, care a finanțat companii ca UiPath sau Payhawk, primul unicorn din Bulgaria, arată StartUp Cafe.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO IBM și Microsoft au deschis la București un centru comun CITEȘTE ȘI FOTO IBM și Microsoft au deschis la București un centru comun
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Voi continua să mă concentrez pe regiunea Europei Centrale și de Est și pe diaspora, unde am o rețea largă de fondatori și co-investitori – împreună cu legături culturale strânse cu regiune. Crescând în România, sunt pasionat de regiunea mea natală — la nivel personal și profesional. În ceea ce privește investițiile, sunt generalist și mă interesează în special software-ul B2B și startup-urile deep tech. Sunt dornic să vorbesc cu fondatori din România, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Ucraina și țările din fosta Iugoslavie și aștept cu nerăbdare să descopăr și mai mulți antreprenori vizionari”, a spus Lupu, într-un interviu postat de Earlybird pe Medium.

„Sunt adept al comunicării sincere, directe cu fondatorii. Acest lucru este deosebit de important în Europa Centrală și de Est, care are o bază culturală distinctă. În timp ce fondatorii de startup-uri din Europa Centrală și de Est sunt incredibil de inventivi și remarcabili din punct de vedere tehnic, ei s-ar putea să nu pară întotdeauna la fel de lustruiți ca unii fondatori din Europa de Vest sau din SUA. Sunt dornic să iau legătura cu ei și să susțin acei fondatori ciudați, subestimați și totuși foarte motivați” - a mai spus investitorul român.

Dan Lupu este cunoscut în special pentru faptul că a coordonat investițiile fondului Digital East, la care a activat anterior, în companiile românești UiPath și FintechOS. Mai înainte el a luctrat pentru fondul de investiții al companiei americane Intel. 

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
dan lupu