Cel mai mare grup bancar italian vrea să renunțe la aproape 3.000 din angajații săi

Cel mai mare grup bancar italian vrea să renunțe la aproape 3.000 din angajații săi
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:58

Intesa Sanpaolo SpA intenționează să ofere opțiunea de pensionare anticipată pentru aproape 3.000 din angajații săi, au informat surse din sindicat, după întâlnirea în care s-a discutat schema de stimulente cu reprezentanții celui mai mare grup bancar italian, transmite agenția Reuters.

Propunerea va permite angajaților eligibili pentru pensionare până la finalul lui 2028 să se pensioneze mai devreme, primele decizii urmând să fie anunțate de la finalul anului, au precizat sursele.

Urmărește-ne și pe Google News
Romgaz semnează un contract de 150 milioane euro cu cea mai mare bancă din România CITEȘTE ȘI Romgaz semnează un contract de 150 milioane euro cu cea mai mare bancă din România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În mod tradițional băncile italiene renunță la angajați pe bază voluntară, printr-o schemă costisitoare care permite angajaților să se pensioneze anticipat și totuși să primească cea mai mare parte a salariului până când pot beneficia de pensia de stat, scrie Agerpres.

Reprezentanții Intesa nu au fost disponibili pentru comentarii.

Recent, Intesa Sanpaolo și-a revizuit în creștere previziunile privind profitul din 2024 și 2025, după ce a raportat rezultate trimestriale peste așteptări.

În condițiile în care venitul net din creditare continuă să crească, în pofida nivelului ridicat al dobânzilor din zona euro, iar strategia de majorare a comisioanelor începe să își arate rezultatele, Intesa a înregistrat în trimestrul doi din 2024 un profit net de 2,47 miliarde de euro, în timp ce analiștii intervievați de Reuters se așteptau la 2,28 miliarde de euro.

Viitura pe sectorul românesc al Dunării, estimată în 28-29 septembrie. 1000 de saci cu nisip, pregătiți de ANAR CITEȘTE ȘI Viitura pe sectorul românesc al Dunării, estimată în 28-29 septembrie. 1000 de saci cu nisip, pregătiți de ANAR

Intesa se așteaptă ca profitul net în 2024 și 2025 să depășească 8,5 miliarde de euro, după ce anterior previziona un nivel peste opt miliarde de euro.

În trimestrul doi din 2024, veniturile s-au situat la 6,86 miliarde de euro, peste estimările analiștilor, de 6,54 miliarde de euro.

Veniturile nete din dobânzi (NII) s-au situat la patru miliarde de euro în perioada aprilie-iunie 2024, cel mai bun rezultat trimestrial înregistrat vreodată. Pe ansamblul acestui an, Intesa se așteaptă la venituri nete din dobânzi de 15,5 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
concedieri