FOTO ANUNȚ - Soluție găsită. Vila Reginei Maria din Mamaia, într-o stare deplorabilă, va fi restaurată

FOTO ANUNȚ - Soluție găsită. Vila Reginei Maria din Mamaia, într-o stare deplorabilă, va fi restaurată
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2024

Ministerul Culturii are soluții legale pentru clarificarea situației juridice a Palatului Reginei Maria din Mamaia, iar Primăria Constanța a inițiat un proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului de preempțiune pentru cumpărarea terenului aferent edificiului, a anunțat ministrul Raluca Turcan.

Aceasta a amintit că, în martie, a fost aprobat Memorandumul privind contractarea unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru proiectul "Temelii culturale", care vizează salvarea unor monumente istorice și construirea de clădiri cu destinație culturală, cuprinzând și fonduri pentru restaurarea și amenajarea Palatului Reginei Maria.

Urmărește-ne și pe Google News
Frații Doroftei, care își vând din afacerile cu jocuri de noroc sub brandul Las Vegas, cumpără o fermă de la olandezi CITEȘTE ȘI Frații Doroftei, care își vând din afacerile cu jocuri de noroc sub brandul Las Vegas, cumpără o fermă de la olandezi

"În prezent, este în plină desfășurare analiza tehnică a celor 14 obiective de interes european și național cuprinse în Memorandum, iar pentru obținerea finanțării este obligatorie clarificarea situației juridice complexe aferentă dreptului de proprietate asupra Palatului Reginei Maria din Mamaia. Ministerul Culturii a identificat deja soluțiile legale pentru clarificarea situației juridice! Suntem în discuții continue cu autoritățile locale și Mamaia SA pentru a le implementa rapid și în cel mai eficient mod. Un prim pas a fost deja făcut (...) de Primăria Constanța, prin inițierea proiectului de hotărâre privind exercitarea dreptului de preempțiune de către Municipiul Constanța pentru cumpărarea imobilului teren aferent Palatului", spune ministrul.

FOTO ANUNȚ - Soluție găsită. Vila Reginei Maria din Mamaia, într-o stare deplorabilă, va fi restaurată

Ministrul Culturii și-a exprimat încrederea că Mamaia SA va depune oferta de vânzare a imobilului cât de curând, astfel încât să poată fi exercitat dreptul de preempțiune, iar Palatul Reginei Maria să intre în proprietatea ministerului și să fie salvat.

"Fac apel la Ministerul Economiei ca, prin intermediul companiei din subordinea acestuia, Mamaia SA, să ne sprijine în acest demers! Avem deja finanțarea. Tot ce ne rămâne este să rezolvăm problemele juridice pentru a putea interveni! Palatul Regina Maria din Mamaia este un simbol al istoriei noastre, care trebuie să fie salvat și păstrat pentru generațiile viitoare!", a adăugat Raluca Turcan.

FOTO ANUNȚ - Soluție găsită. Vila Reginei Maria din Mamaia, într-o stare deplorabilă, va fi restaurată

În urmă cu un an, ministrul a transmis că Vila Reginei Maria din Mamaia trebuie restaurată, urmând să se identifice posibile surse de finanțare, astfel încât construcția să fie readusă la valoarea pe care a avut-o, a anunțat ministrul Culturii, Raluca Turcan.

"Vila Reginei Maria este un reper cultural și o atracție turistică populară la malul mării care trebuie salvat și readus constructiv și moral la valoarea pe care a avut-o. Pentru mine, este o prioritate să contribui la salvarea acestui monument istoric și a patrimoniului construit la nivel național.

Tranzacție - Ion Șoloman, proprietarul rețelei de magazine Best Market, a vândut cele 11 magazine pe care le deținea în județul Dâmbovița rețelei de retail Annabella din Vâlcea. Este la al doilea exit din retailul cu bunuri de larg consum CITEȘTE ȘI Tranzacție - Ion Șoloman, proprietarul rețelei de magazine Best Market, a vândut cele 11 magazine pe care le deținea în județul Dâmbovița rețelei de retail Annabella din Vâlcea. Este la al doilea exit din retailul cu bunuri de larg consum

Este și o obligație ca un loc cu asemenea valențe istorice să fie restaurat și pus în valoare", a transmis atunci ministrul Culturii.

Turcan a arătat că imobilul este la acest moment într-o stare deplorabilă.

FOTO ANUNȚ - Soluție găsită. Vila Reginei Maria din Mamaia, într-o stare deplorabilă, va fi restaurată

viewscnt
Afla mai multe despre
mamaia
vila