Președintele Bank of China a demisionat

Președintele Bank of China a demisionat
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2024

Președintele Bank of China (BOC), Liu Jin, care deține și funcția de vicepreședinte al consiliului de administrație, a demisionat din motive personale, a anunțat banca, potrivit Reuters.

Banca, una dintre cele mai mari bănci din lume, în funcție de active, a declarat că consiliul de administrație a aprobat ca președintele său, Ge Haijiao, să fie președinte interimar al instituției financiare, potrivit unui document, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Deutsche Bank și Barclays, impresionate de forța Digi în Spania: Românii călăresc un val de pe care nu vor să coboare. Vor continua să facă zgomot, în 2 ani dublează clienții CITEȘTE ȘI Deutsche Bank și Barclays, impresionate de forța Digi în Spania: Românii călăresc un val de pe care nu vor să coboare. Vor continua să facă zgomot, în 2 ani dublează clienții
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Bank of China (BOC) nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. Liu nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Liu, născut în 1967, a fost numit președinte al băncii în aprilie 2021. Anterior, a ocupat funcția de președinte al China Everbright Bank, din ianuarie 2020 până în martie 2021, și vicepreședinte al băncii de credit China Development Bank, din septembrie 2018 până în noiembrie 2019.

Plecarea lui Liu are loc după cea a fostului președinte al BOC, Liu Liange, care a demisionat în martie 2023 și a fost pus sub investigație de către autoritatea împotriva corupției, înainte de a pleda vinovat pentru luare de mită în valoare de peste 121 de milioane de yuani, în timp ce China și-a intensificat campania anticorupție în industria financiară de 66.000 de miliarde de dolari.

Liu Jin a lucrat, de asemenea, pentru Banca Industrială și Comercială a Chinei, cea mai mare bancă din lume după active, ca șef al departamentului de investiții bancare și șef al filialei provinciale Jiangsu.

viewscnt
Afla mai multe despre
bank of china
demisie
liu jin