Oil Terminal începe procedura de selecție a directorului general

Oil Terminal începe procedura de selecție a directorului general
scris 7 nov 2016

Compania Oil Terminal din Constanța a inițiat demersurile pentru recrutarea unui director general și a unui director financiar, criteriile de selecție fiind publicate astăzi de emitent pe portalul Bursei.

Oil Terminal (OIL) centralizează până pe data de 8 decembrie dosare în vederea selecției, în baza legii nr 111/2016, a noului director general și a directorului financiar, conform deciziei Consiliului de Administrație de vineri și publicată astăzi pe portalul Bursei de Valori București.

Urmărește-ne și pe Google News

La începutul lunii septembrie, ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, i-a cerut demisia directorului general Sorin Ciutureanu pe motivul existenței unor suspiciuni de fapte penale. Ministerul Energiei este acționar majoritar al companiei, cu o deținere de 59,62%.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

O altă presiune a fost pusă pe actuala conducere, atunci când un grup de acționari minoritari au pus pe ordinea de zi atragerea răspunderii directorului general și a administratorilor societății. Cu un vot confortabil de 77% din acțiunile existente, punctul a fost respins. Conducerii Oil Terminal i se imputaseră elemente considerate de acționarii minoritari a fi fost încălcări ale legii. Printre acestea: manipularea prețului acțiunilor prin falsificarea rezultatelor finanicare pe anul 2015, prelungirea pe o perioadă de 4 ani a mandatului directorului general al societății, nereguli în ceea ce privește regulamentul de achiziții publice și tergiversarea punerii în aplicare a unei decizii de recuperare de la reprezentanții managementului a unor prejudicii constatate în 2012 de ANAF Constanța.

Cum stă Fondul Proprietatea în lupta cu discount-ul de piață CITEȘTE ȘI Cum stă Fondul Proprietatea în lupta cu discount-ul de piață

Oil Terminal a mai făcut obiectul unei sesizări pentru manipulare de piață legată de erori în raportările financiare, însă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dat, la finele lunii septembrie, verdictul că acolo nu a fost un caz de abuz de piață, iar în instanță are litigii inițiate de acționari minoritari, având în prim plan fondul Broadhurst, pentru contestarea deciziei de majorare a capitalului luată în AGEA din 10 octombrie. Dacă operațiunea votată de acționari va fi dusă la capăt, în contul majorării de capital cu aport în natură de 155,61 milioane lei pentru 2 terenuri aduse de stat, acționarii investitori de portofoliu ar trebui să vină de acasă cu 105,38 milioane lei pentru a-și conserva participațiile, sumă de aproape 2 ori mai mare decât actuala capitalizare bursieră a Oil Terminal, de 56,14 milioane lei.

Ce i se cere directorului general

Noul director general al Oil Terminal, conform criteriilor de selecție aprobate, trebuie să aibă studii superioare în domeniul tehnic, economic sau juridic și să aibă un minim de experiență profesională de 10 ani, dintre care 5 ani la conducerea (sau acordarea de consultanță financiară) unei companii de dimensiuni comparabile cu cea a Oil Terminal (500 de angajați și cifră de afaceri de 25 milioane euro).

Pentru obținerea funcției, constituie avantaje studiile postuniversitare (MBA) în România sau străinătate, experiența în industriile de petrol și gaze, produse chimice, logistică sau operațiuni portuare, ori activitate în domeniul tranzacționării de mărfuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
oil terminal
bursa
bvb
asf