Indicii își revin, volumele cad. Schimbări în acționariatul One United Properties

Indicii își revin, volumele cad. Schimbări în acționariatul One United Properties

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 iul 2024

După sesiunea de vânzări de joi, bursa românească închide săptămâna într-o notă pozitivă.

Șocul bursier antrenat pe piețele financiare internaționale de ratările de estimări ale Alphabet și Tesla a fost amendat de investitori. Aceștia s-au activat puternic la cumpărare și au recuperat masiv din declinul anterior. Aprecieri de peste 1% am consemnat pe indicii principali de la New York, Londra, Paris și Frankfurt.

Urmărește-ne și pe Google News

Este contextul în care și la BVB am consemnat o sesiune „verde”, antrenată în special de creșteri ale acțiunilor producătorilor de energie: +1,02%, până la prețul de 0,7890 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au adunat tranzacții de 5,96 milioane lei, +0,80%, până la prețul de 0,7890 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O), care au cumulat transferuri de 3,26 milioane lei, și +1,02%, până la prețul de 5,9200 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), care au întrunit o activitate de 1,01 milioane lei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Simtel Team semnează un contract cu o valoare cu aproape 50% mai mare decât veniturile sale de la T1 CITEȘTE ȘI Simtel Team semnează un contract cu o valoare cu aproape 50% mai mare decât veniturile sale de la T1

Sunt mișcări care au avut puterea de a influența indicii care au evoluat pozitiv în tandem, cu impulsuri de amplitudine apropiată: +0,60% pentru indicele compozit BET-XT, +0,44% pentru indicele financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 60.522,91 de puncte, +0,60% pentru indicele energetic BET-NG și +0,62% pentru indicele reprezentativ BET, care, la nivelul de 18.562,57 de puncte, este pe un ricoșeu după testarea unei linii de trend ascendent evidențiată pe graficul atașat.

Indicii își revin, volumele cad. Schimbări în acționariatul One United Properties

Dacă sub aspectul dinamicii ședința a fost una bună, bursa a fost în suferință la nivelul lichidității. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 35,53 milioane lei (7,15 milioane euro), mnai mic decât media ultimilor ani, unul atât de slab încât a permis ca, însumând schimburi de 7,57 milioane lei, titlurile One United Properties (ONE) să aibă întâietatea într-o sesiune în care cotația a avansat cu 0,24%, până la prețul de 0,8520 lei/acțiune. După închiderea pieței, emitentul a notificat investitorii că omul de afaceri Marius-Mihail Diaconu și Altius au depășit pragul unei dețineri de 5%.

Dincolo de această poveste locală, interes a mai existat pentru 2 simboluri de la capitolul financiar. Astfel, titlurile Băncii Transilvanbia (TLV) s-au corectat cu 0,18%, până la prețul de 28,35 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 5,46 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) au câștigat 0,74%, până la prețul de 0,4070 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,97 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
hidroelectrica
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica