Bursele europene au închis în creștere, în timp ce indicele american S&P 500 a atins un nivel record

Bursele europene au închis în creștere, în timp ce indicele american S&P 500 a atins un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:29

Bursele europene au închis în creștere, în timp ce indicele american S&P 500 a atins un nivel record, investitorii așteptând în această săptămână o serie de rapoarte financiare ale companiilor, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600  a închis în urcare cu 0,5%, după un început mixt al zilei, și după un început puternic al sesiunii de tranzacționare din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Town Gas, cel mai mare distribuitor de gaze naturale din Egipt, bifează o premieră în România. Gaze furnizate în case românilor CITEȘTE ȘI FOTO Town Gas, cel mai mare distribuitor de gaze naturale din Egipt, bifează o premieră în România. Gaze furnizate în case românilor
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Acțiunile tehnologice au urcat cu 1,7%, în timp ce acțiunile companiilor de călătorii și agrement au scăzut cu 0,7%, scrie News.ro.

Indicele german DAX a crescut cu 0,69%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,32%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,47%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 1,09%.

Indicii majori ai regiunii au închis vineri în creștere, în condițiile în care investitorii au evaluat datele de creștere economică din Regatul Unit și au așteptat anunțul mult așteptat referitor la stimulentele chineze, în weekend.

Ministrul de Finanțe al Chinei, Lan Fo’an s-a referit, într-o conferință de presă de sâmbătă, la mai multe emisiuni de obțigațiuni pe fondul eforturilor de a susține economia, declarând că guvernul are un spațiu ”destul de mare” pentru a crește deficitul.

VIDEO&FOTO Ion Țiriac pregătește un turn cu 14 etaje pe malul lacului CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ion Țiriac pregătește un turn cu 14 etaje pe malul lacului

Piețele din Asia-Pacific au crescut în cea mai mare parte, luni, iar indicele CSI 300 din China continentală a încheiat ziua în creștere cu 1,9%, după o sesiune agitată, în timp ce investitorii au evaluat informația.

În Statele Unite, acțiunile americane au crescut, indicele S&P 500 a atins luni un nou record, în timp ce investitorii așteptau următorul lot de rapoarte financiare ale companiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni