Banca Japoneză pentru Cooperare Internațională, interesată să cofinanțeze Recovery Equity Fund din România și să cumpere acțiuni Samurai emise de Guvern

Banca Japoneză pentru Cooperare Internațională, interesată să cofinanțeze Recovery Equity Fund din România și să cumpere acțiuni Samurai emise de Guvern
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 11:00

Banca Japoneză pentru Cooperare Internațională (JBIC ) este interesată să cofinanțeze Fondul de Fonduri de Capital de Risc pentru Redresare (Recovery Equity Fund) din România și totodată să achiziționeze obligațiuni Samurai denominate în yeni japonezi, emise de Ministerul Finanțelor, conform președintelui AMEPIP, Mihai Precup, care a avut, la Tokyo, o întrevedere cu reprezentanți ai băncii nipone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Președintele Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), Mihai Precup, a discutat cu Sekine Hiroki, manager executiv și șef al Infrastructure and Environment Finance Group, precum și cu directori ai diviziilor Equity Investment Department și New Energy and Power Finance Department, din cadrul Băncii Japoneze pentru Cooperare Internațională.

Burduja vrea exceptarea de la regulile achizițiilor sectoriale pentru echipamente, piese de schimb, servicii de lucrări și întreținere necesare turbinelor eoliene. ”Funcționarea parcurilor eoliene deținute de stat, în pericol!” CITEȘTE ȘI Burduja vrea exceptarea de la regulile achizițiilor sectoriale pentru echipamente, piese de schimb, servicii de lucrări și întreținere necesare turbinelor eoliene. ”Funcționarea parcurilor eoliene deținute de stat, în pericol!”

”Astfel, reprezentanții JBIC au declarat că sunt interesați de cofinațanțarea "Fondului de fonduri" (Fof, Fund of Funds), un instrument pentru finanțarea de startup-uri în valoare de 400 de milioane de euro gestionat de Guvernul României împreună cu European Investment Fund. Această sursă de finanțare se adresează mai multor categorii de fonduri: fonduri de infrastructură, fonduri de capital de dezvoltare (private equity), fonduri de capital de risc (venture capital) sau platforme de crowdfunding. Experiența în administrarea unui astfel de fond de fonduri în Polonia va fi utilizată ca vehicul pentru confinanțarea proiectelor din țara noastră, partea română fiind responsabilă cu realizarea unei analize preliminare”, afirmă Mihai Precup.

Totodată, mai arată șeful AMEPIP; oficialii JBIC au manifestat interesul și pentru achiziționarea de obligațiuni Samurai denominate în yeni japonezi (Samurai Bonds), emise de Ministerul Finanțelor.

În 2023 statul român a modificat legislația în acest sens, urmând ca anul acesta România să emită primele titluri în yeni, după cum a anunțat Profit.ro în premieră. 

Nouă reglementare pentru tarifele firmelor de arhivare, după ce Ciolacu a reclamat costurile ridicate la recalcularea pensiilor, iar Consiliul Concurenței a declanșat o investigație CITEȘTE ȘI Nouă reglementare pentru tarifele firmelor de arhivare, după ce Ciolacu a reclamat costurile ridicate la recalcularea pensiilor, iar Consiliul Concurenței a declanșat o investigație

De asemenea, cele două părți au discutat despre oportunitatea colaborării pentru operaționalizarea Băncii de Investiții și Dezvoltare (BID) a României. Astfel, reprezentanții băncii nipone au exprimat interesul pentru semnarea unui memorandum, prin care vor oferi asistență tehnică în identificarea și dezvoltarea unor instrumente financiare comune. Prin urmare, BID va putea atrage și direcționa fonduri către proiectele strategice de țară, care nu găsesc finanțare din partea sistemului bancar.

Mai mult, mai arată Mihai Precup, Banca Japoneză pentru Cooperare Internațională este interesată în susținerea proiectelor pentru decarbonizare, din domeniul energiei, aliniate cu obiectivele Fondului Național de Modernizare. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca japoneză pentru cooperare internațională
jbic
samurai
private equity
fond
capital
risc
amepip
precup