Intesa Sanpaolo Bank România are un nou CEO

Intesa Sanpaolo Bank România are un nou CEO

Alessio Cioni

Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:52

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai solide grupuri bancare din Europa, l-a numit pe Alessio Cioni în funcția de Director General și Chief Executive Officer.

Alessio Cioni este, de asemenea, membru executiv în Consiliul de Administrație al băncii. El îl succede pe Paolo Vivona, care a preluat un nou rol executiv în cadrul Grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Photon Energy lansează proiecte fotovoltaice în România după un împrumută la BERD CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Photon Energy lansează proiecte fotovoltaice în România după un împrumută la BERD
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Alessio Cioni a deținut anterior funcții de conducere în mai multe țări, inclusiv în Statele Unite, Serbia, Croația și Egipt, în cadrul Grupului Intesa Sanpaolo.

Cariera lui Alessio Cioni a început în anul 2000 la sucursala Intesa Sanpaolo din New York. În ultimii 20 de ani, el a contribuit la diverse inițiative și proiecte strategice ale Grupului în diferite țări și regiuni. Alessio Cioni deține o diplomă în economie de la Universitatea din Florența și un MBA de la New York University Stern School of Business.

Alessio Cioni a fost membru executiv în Consiliul de Administrație și Director General Adjunct la Alexbank Egipt între 2022 și 2024. Anterior, el a petrecut cinci ani în funcția de Vicepreședinte al Management Board la Privredna Banka Zagreb, Croația (2017-2022). În aceeași perioadă, a fost președinte al Consiliului de Supraveghere la Intesa Sanpaolo Bank Bosnia și Herțegovina (2018-2022) și Vicepreședinte al Consiliului de Supraveghere la Intesa Sanpaolo Bank Slovenia (2018-2024). Între 2014 și 2017 a fost Vicepreședinte al Consiliului Executiv la Banca Intesa Beograd din Serbia. Anterior, a deținut funcțiile de Șef al Proiectelor de Finanțare și apoi Șef al Diviziei de Management al Schimbării și Eficienței la CIB Bank – Ungaria (2009-2014).

România a înregistrat cel mai ridicat deficit de cont curent din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI România a înregistrat cel mai ridicat deficit de cont curent din Uniunea Europeană

Intesa Sanpaolo Bank România are, de asemenea, un nou Prim Director General Adjunct, Jola Dima, care este și membru executiv al Consiliului de Administrație al băncii, alături de doi noi membri, Adriana Duțescu și Lorenzo Fossi, fiecare aducând o vastă experiență și expertiză în domeniile lor de activitate. Toți trei au primit aprobarea Băncii Naționale a României pentru a face parte din Consiliul de Administrație.

Intesa Sanpaolo Bank este subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo. În România, banca activează din 1996.

Intesa Sanpaolo, cu peste 420 de miliarde de euro în credite și 1,3 trilioane de euro în active financiare ale clienților la sfârșitul anului 2023, este cel mai mare grup bancar din Italia, cu o prezență internațională semnificativă.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo bank
alessio cioni