CEO-ul Revolut vinde o parte din participația deținută la companie, pentru 500 de milioane de dolari

CEO-ul Revolut vinde o parte din participația deținută la companie, pentru 500 de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2024

Directorul general al companiei britanice Revolut, Nikolay Storonsky, va vinde o parte din participația sa de miliarde de dolari printr-o vânzare de acțiuni de 500 de milioane de dolari, a informat Sky News, transmite Reuters.

Financial Times a relatat luna trecută că aplicația de finanțare digitală lucrează cu bancherii la vânzarea de acțiuni, inclusiv de acțiuni deținute de angajați, care ar putea să o evalueze la peste 40 de miliarde de dolari, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Traficul pe Valea Oltului se închide pe timpul zilei timp de o lună. CNAIR a stabilit rute ocolitoare, fără restricții. Temeri cu privire la prelungirea lucrărilor CITEȘTE ȘI Traficul pe Valea Oltului se închide pe timpul zilei timp de o lună. CNAIR a stabilit rute ocolitoare, fără restricții. Temeri cu privire la prelungirea lucrărilor
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Mărimea participației lui Storonsky în companie este neclară, iar amploarea oricărei vânzări ar depinde de evaluarea pe care Revolut o poate atrage de la noi investitori, precum și de deciziile finale de alocare ale companiei.

Revolut a refuzat să comenteze atunci când a fost contactată de Reuters.

Compania și-a semnalat scopul de a se lista public, dar directorul său financiar interimar, Victor Stinga, a refuzat la începutul acestei luni să comenteze orice termen pentru o IPO.

Revolut a realizat un profit record înainte de impozitare, de 438 de milioane de lire sterline (553,8 milioane de dolari), în 2023, pe baza creșterii puternice a numărului utilizatorilor și a veniturilor din dobânzi în creștere, în timp ce urmărește să-și consolideze locul ca cea mai valoroasă companie startup din Europa.

Industria fintech din Marea Britanie s-a confruntat cu o criză de finanțare în ultimii ani, deoarece investitorii au devenit mai sceptici cu privire la evaluările mari din perioada pandemiei și au făcut presiuni asupra companiilor pentru a deveni profitabile.

Revolut a solicitat o licență bancară în Marea Britanie, dar de trei ani așteaptă aprobarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
revolut
nikolay storonsky