Intesa trimite la pensionare mii de angajați

Intesa trimite la pensionare mii de angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:32

Intesa Sanpaolo SpA, cea mai mare bancă din Italia, va economisi 500 de milioane de euro la costuri de personal, începând din 2028, după ce a ajuns la un acord cu sindicatele pentru a finanța o schemă de pensionare anticipată pentru 4.000 de angajați.

În urmă cu un an, Intesa Sanpaolo a semnat un acord cu JC Flowers pentru a cumpăra First Bank România.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Acționarii Pago mută participațiile într-o firmă din Austria. O nouă rundă de finanțare pe SeedBlink CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Acționarii Pago mută participațiile într-o firmă din Austria. O nouă rundă de finanțare pe SeedBlink
Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Inteza va derula pensionările anticipate până în 2027 și va angaja 2.000 de persoane pentru a înlocui jumătate dintre cele care pleacă.

Banca va tăia însă alte 3.000 de poziții în Italia și 2.000 la filialele sale străine până la sfârșitul anului 2027 prin neînlocuirea persoanelor care ajung la vârsta de pensionare sau își vor schimba locul de muncă.

DOCUMENT Planul pentru salvarea Elefant Online, confirmat: Operațiunile vor fi transferate către un terț. Patria Bank și evoMAG recuperează doar o parte din creanțe CITEȘTE ȘI DOCUMENT Planul pentru salvarea Elefant Online, confirmat: Operațiunile vor fi transferate către un terț. Patria Bank și evoMAG recuperează doar o parte din creanțe

Acordul semnat de Intesa vine la câteva zile după ce și rivala UniCredit a conveit cu sindicatele pensionarea anticipată pentru 1.000 de angajați, în timp ce se angajează să recruteze 500 de noi persoane în sucursalele sale.

Primele două bănci din Italia mută astfel pentru a-și reduce forța de muncă în așteptarea creșterii digitalizării operațiunilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
banca