Credit Europe Bank România - preluată de banca-mamă. Principala modificare în relația cu clienții

Credit Europe Bank România - preluată de banca-mamă. Principala modificare în relația cu clienții
scris ieri, 20:15

Credit Europe Bank (România) S.A. a devenit filială a băncii-mamă din Olanda, Credit Europe Bank N.V., ca urmare a finalizării fuziunii prin absorbție, cum a anunțat recent Profit.ro.

Credit Europe își va desfășura activitatea în România sub numele de Credit Europe Bank N.V. Amsterdam Sucursala București.

Urmărește-ne și pe Google News
BNR prezintă riscurile climatice asupra sectorului bancar din România: A pierdut prin defrișări kilohectare de păduri! CITEȘTE ȘI BNR prezintă riscurile climatice asupra sectorului bancar din România: A pierdut prin defrișări kilohectare de păduri!

Operațiunea de fuziune a fost anunțată anterior de Profit.ro.

„Această fuziune reprezintă un pas important înainte pentru noi. Va crește sinergia, ne va permite să utilizăm mai eficient resursele și sprijină obiectivul nostru de a dezvolta în continuare afacerile noastre de încredere din România”, arată Senol Aloglu, CEO Credit Europe Bank N.V.

Credit Europe Bank N.V. este parte a grupului turc FİBA Holding A.Ș., controlat de familia Özyeğin.

Banca a funcționat până la finele anului trecut ca persoană juridică românească, la fel ca toate băncile cu o prezență semnificativă în România, chiar dacă au acționariat străin. Singura bancă mare care este sucursală a unei bănci străine este ING Bank.

CONFIRMARE Guvernul crește plafonul pentru împrumuturi de pe piața externă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Guvernul crește plafonul pentru împrumuturi de pe piața externă

Sucursalele bancare sunt supravegheate de autoritățile din țara de origine (în acest caz de Banca centrală a Olandei, care face parte din Eurosistem), în timp ce filialele băncilor străine sunt supravegheate de Banca Națională a României.

Valoarea activului net al CEB România era, la momentul realizării proiectului de fuziune, de 183,3 milioane de euro, în timp ce cea a CEV Olanda era de 642,6 milioane de euro.

Potrivit celui mai recent bilanț, din 2023, CEB România avea active de aproape 3,4 miliarde de lei, în scădere de la 4 miliarde de lei în 2022, și credite de 1,6 miliarde de lei, în scădere de la 2,3 miliarde de lei.

Nu va crește TVA CITEȘTE ȘI Nu va crește TVA

Depozitele de la clientelă erau de 2 miliarde de lei, în scădere de la 2,4 miliarde de lei.

Principala modificare în relația cu clienții este legată de altfel de garantarea depozitelor, care se va face de acum de schema de garantare din Olanda – valoarea garantată de 100.000 de euro/depozit rămâne la fel.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit europe