Banca Centrală Europeană (BCE) face presiuni asupra grupului austriac Raiffeisen Bank International și a băncii italiene UniCredit SpA să dețină capital ca rezervă față de potențialele riscuri generate de afacerile lor din Rusia, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul
BCE caută să țină sub control pericolele cu care se confruntă cele două bănci care încă operează într-o țară în care nu mai au un control efectiv asupra propriilor lor activități, susțin sursele, arată Agerpres.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Instituția cu sediul la Frankfurt ar putea ajusta cerințele individuale de capital ale creditorilor, pe care supervizorii le stabilesc anual pentru a reflecta riscurile care nu sunt acoperite de cerințele mai ample, la nivelul industriei bancare.
Reuters nu a putut stabili mărimea potențialelor ajustări de capital pentru bănci.
În plus, BCE cere Raiffeisen o rezervă de capital pentru a reflecta expunerea sa la împrumuturile riscante pe segmentul proprietăților imobiliare comerciale, au declarat sursele.
Purtătorii de cuvânt ai BCE și UniCredit nu au dorit să facă comentarii.
Un purtător de cuvânt al Raiffeisen a declarat că cerințele de capital ale băncii vor crește de la începutul anului viitor, dar a refuzat să comenteze informațiile Reuters.
CITEȘTE ȘI Viktor Orban prezice că SUA vor abandona curând sprijinul pentru Ucraina și că europenii vor face același lucru. Vorbește despre o înfrângere militarăUn capital ca rezervă pentru Rusia ar fi echivalentul unui cost suplimentar pentru continuarea activității în această țară, la aproape trei ani de de la invadarea Ucrainei.
Raiffeisen și UniCredit, cele mai mari bănci străine de pe piața rusă, sunt extrem de lente în reducerea activităților, ceea ce provoacă tensiuni cu autoritățile de reglementare.