EXCLUSIV Signal Iduna revine la masa negocierii pentru a prelua Garanta Asigurări

EXCLUSIV Signal Iduna revine la masa negocierii pentru a prelua Garanta Asigurări
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris astăzi, 03:14

Grupul german Signal Iduna a revenit la masa discuțiilor pentru preluarea Garanta Asigurări, companie cu subscrieri de peste 55 milioane lei în 2023, după ce în primăvara acestui an și-a manifestat interesul, dar discuțiile de atunci nu s-au concretizat, au transmis pentru Profit.ro surse din piața asigurărilor.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Grupul elen The Ethniki a mai încercat să găsească un cumpărător pentru acțiunile asigurătorului român Garanta Asigurări, dar discuțiile privind intrarea EximAsig în acționariat sau a unui grup de brokeri locali au eșuat. În piața de profil s-a vorbit și de interesul Signal Iduna sau al CEC Bank.

Urmărește-ne și pe Google News
ASF - nou mesaj către clienții Electrica: Posibilă implicare în asigurări de locuință CITEȘTE ȘI ASF - nou mesaj către clienții Electrica: Posibilă implicare în asigurări de locuință
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Signal Iduna a revenit la masa discuțiilor și se pare că tranzacția se va semna. Probabil că valoarea tranzacției se va situa în jurul sumei de un milion de euro", au spus sursele.

În mai 2022, Signal Iduna Asigurare Reasigurare a finalizat achiziționarea ERGO Asigurări și ERGO Asigurări de Viață, începând procesul de integrare a celor două companii.

FOTO Metropolitan Life lansează două polițe speciale. Vrea să încheie 4.000 de contracte în următoarele 12 luni CITEȘTE ȘI FOTO Metropolitan Life lansează două polițe speciale. Vrea să încheie 4.000 de contracte în următoarele 12 luni

Signal Iduna Asigurare Reasigurare SA, parte a Grupului Signal Iduna, este activă pe piața asigurărilor de viață și de sănătate din România. 

Grupul Signal Iduna este unul dintre liderii pieței germane a asigurărilor, cu peste 13 milioane de clienți. Prezent din anul 2008 și pe piața din România, Signal Iduna furnizează servicii medicale și soluții de asigurări de viață și de accident pentru companii.

Garanta a închis anii 2022 și 2023 pe minus, pierderile totalizând 20,752 milioane de lei.

EXCLUSIV Radu Frîncu, fost șef al Eximasig, câștigă în instanță și este eliberat de acuzațiile de abuz în serviciu și uz de fals în formă continuată. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Radu Frîncu, fost șef al Eximasig, câștigă în instanță și este eliberat de acuzațiile de abuz în serviciu și uz de fals în formă continuată. "Voi cere daune materiale și morale companiei!"

Asigurătorul român este controlat de The Ethniki, unul dintre liderii pieței de asigurări din Grecia, cu o participație 96,74279%.

Restul acționarilor sunt omul de afaceri Jean Valvis - 2,59765%, Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) - 0,27617%, OTE (Grecia) - 0,22364% si Posta Romana - 0,15975%.

Compania a fost înființată în octombrie 1997 și emite asigurări generale și de viață.

VIDEO&FOTO Premieră - Start la drumul de mare viteză București- Giurgiu. Statul apelează la un concept vechi din 1970 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Premieră - Start la drumul de mare viteză București- Giurgiu. Statul apelează la un concept vechi din 1970

În 2023, asigurătorul a subscris prime de 55,256 milioane de lei, de la de la 52,8 milioane de lei în anul precedent.

Portofoliul companiei este dominat de polițele CASCO și bunuri (pierderi financiare), alături de cele de viață.

viewscnt
Afla mai multe despre
garanta asigurari
signal iduna