Acționarii UniCredit acceptă majorarea pachetului salarial al directorului general Andrea Orcel

Financiar   
Acționarii UniCredit acceptă majorarea pachetului salarial al directorului general Andrea Orcel

Acționarii UniCredit SpA au aprobat politica băncii de remunerare pentru 2024 și 2025, ignorând recomandările consilierilor specializați de a respinge propunerile, transmite Reuters.

Atât Institutional Shareholder Services (ISS), cât și Glass Lewis au recomandat investitorilor UniCredit să respingă politica de remunerare pentru 2024 și 2025, apreciind ca excesiv pachetul salarial al directorului general Andrea Orcel. Remunerația lui Andrea Orcel a crescut cu aproape o treime anul trecut, până la 13,2 milioane de euro, de la aproape 10 milioane de euro în anul precedent, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
S-au intensificat tentativele de fraudă de tip spoofing, în care atacatorii folosesc date care imită instituții publice. Cum se pot proteja cetățenii CITEȘTE ȘI S-au intensificat tentativele de fraudă de tip spoofing, în care atacatorii folosesc date care imită instituții publice. Cum se pot proteja cetățenii
Evenimente

3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

UniCredit a precizat că, în 2024, a decis să acorde directorilor de top o recompensă sub formă de acțiuni, după ce Autoritatea Bancară Europeană (ABE) a venit cu o serie de clarificări cu privire la modul în care trebuie calculat prețul recompenselor sub formă de acțiuni. În cazul directorului general Andrea Orcel, recompensa sub formă de acțiuni are o valoare de 2,2 milioane de euro, a precizat UniCredit.

Orcel, deja unul dintre cei mai bine plătiți directori bancari din Europa, ar putea avea anul acesta o remunerație de 16,4 milioane de euro, dacă va depăși țintele stabilite pentru acest an.

Politica de remunerare pentru 2025 a fost susținută de voturile a 66,5% din acționarii prezenți la adunarea anuală, un declin semnificativ față de rata de aprobare de 88% anul trecut.

Separat, Orcel a declarat joi că UniCredit respectă solicitările BCE privind reducerea afacerii sale din Rusia și este cu un pas înaintea unor cerințe ale autorității de supervizare. ''Suntem în deplină conformitate'', a răspuns Orcel, la întrebarea unui acționar referitor la situația de pe piața rusă.

În timp ce o serie de bănci occidentale, precum Societe Generale și ING, au încheiat acorduri vizând vânzarea subsidiarelor din Rusia, însă au fost nevoite să accepte prețuri mult mai mici pentru afacerile lor, câteva instituții financiare, precum UniCredit și Raiffeisen, au decis să rămână și să își reducă lent operațiunile.

Procesul de ieșire de pe piața rusească a fost complicat de faptul că unele bănci occidentale au nevoie de aprobarea personală a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, când vine vorba despre tranzacțiile de vânzare a subsidiarelor lor.

ULTIMA ORĂ DECIZIE Guvernul ia în continuare aproape tot profitul companiilor de stat CONFIRMARE CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DECIZIE Guvernul ia în continuare aproape tot profitul companiilor de stat CONFIRMARE

Cu toate acestea, Orcel declara în februarie că angajamentul UniCredit vizând plecarea din Rusia este absolut clar. ''Suntem în plin zbor și vom finaliza acest proces. Nu ne putem întoarce'', a spus directorul general al UniCredit.

Banca italiană a demarat ''discuții serioase în ultimii trei ani cu un număr semnificativ de părți pentru a analiza toate opțiunile'' cu privire la afacerile sale din Rusia, a adăugat Orcel, adăugând: ''Date fiind complexitățile și sancțiunile, nu am putut înainta''.

Rusia este o piață importantă pentru banca italiană, fiind responsabilă pentru aproape 5% din veniturile totale ale UniCredit în 2024. ''Exceptând situația în care voi fi forțat, nu voi vinde subsidiara din Rusia pentru un euro sau altceva ce nu este un preț corect'', a spus Orcel. 

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
andrea orcel