VIDEO Electromontaj - Cum a ridicat cea mai dificilă linie de înaltă tensiune din ultimii 30 de ani din România

Energie   
VIDEO Electromontaj - Cum a ridicat cea mai dificilă linie de înaltă tensiune din ultimii 30 de ani din România

Electromontaj prezintă un film documentar care surprinde povestea construcției Liniei Aeriene de 400 kV Porțile de Fier – Anina – Reșița, cel mai complex proiect de infrastructură energetică realizat în România în ultimele trei decenii.

Filmările au avut loc pe parcursul celor mai dificile etape ale construcției, surprinzând condițiile extreme în care s-a lucrat: de la pante abrupte și stâlpi ridicați în zone izolate, până la vremea capricioasă, cu vânturi puternice, ploi torențiale și temperaturi negative.

Urmărește-ne și pe Google News
ANRE pregătește piața de energie pentru ieșirea din schema de plafonare-compensare și simplifică și transparentizează mecanismul de furnizare a energiei în regim de ultimă instanță CITEȘTE ȘI ANRE pregătește piața de energie pentru ieșirea din schema de plafonare-compensare și simplifică și transparentizează mecanismul de furnizare a energiei în regim de ultimă instanță
Evenimente

3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Acest proiect a fost o provocare extremă, dar am reușit să ducem la bun sfârșit o lucrare esențială pentru sistemul energetic național. Filmul nostru este o recunoaștere a muncii incredibile a acestor oameni, care zi de zi s-au confruntat cu pericole, eforturi uriașe și momente de neuitat. Eroismul nu se găsește doar în cărți și filme, ci și pe aceste creste de munte unde s-a construit linia", a declarat Ionuț Tănăsoaica, CEO Electromontaj.

Linia Aeriană de 400 kV Porțile de Fier – Anina – Reșița are un traseu de 117 kilometri, dintre care 81 km sunt construiți de la zero, iar 36 km reprezintă modernizarea vechii linii Anina – Reșița.

Această infrastructură critică asigură evacuarea energiei produse de Hidrocentrala Porțile de Fier 1 cu pierderi minime și contribuie la interconectarea sistemului energetic românesc cu cel al țărilor vecine.

Electromontaj este o companie de construcții în domeniul energiei electrice, înființată în 1949.

ULTIMA ORĂ VIDEO Trei proiecte miniere românești s-au calificat pentru finanțări UE de sute de milioane de euro destinate sprijinirii exploatării materiilor prime critice CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Trei proiecte miniere românești s-au calificat pentru finanțări UE de sute de milioane de euro destinate sprijinirii exploatării materiilor prime critice

Activitatea de producție internă este organizată în puncte de lucru răspândite pe tot cuprinsul țării, în unități de producție proprii în București (Fabrica de Stâlpi Zincați) și în Câmpina (Fabrica de Cleme și Armături).

Electromontaj deține propria Stația de Testări pentru Stâlpi Electrici din București,  una dintre cele mai mari din lume.

Electromontaj are peste 2.000 de angajați.

Din Grupul Electromontaj fac parte companiile Emfor, Iproeb, Electrotehnica și Hidroconstrucția.

viewscnt
Afla mai multe despre
electromontaj
porțile de fier