Prețurile petrolului au scăzut din cauza scăderii cererii chineze

Prețurile petrolului au scăzut din cauza scăderii cererii chineze
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2024

Contractele futures pentru țițeiul Brent și pentru țițeiul WTI, de pe piața americană, au scăzut cu circa 2%, din cauza reducerii cererii chineze și a speranțelor mai mari pentru un acord de încetare a focului în Gaza, care ar putea atenua tensiunile în Orientul Mijlociu și preocupările legate de aprovizionare, transmite Reuters.

Prețul petrolului Brent a scăzut cu 1,60 USD, sau cu 1,98%, la 80,74 USD pe baril, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Modelele Leapmotor, gata să pornească spre România: un concurent Spring și un SUV mediu, care în China costă 16.500 euro CITEȘTE ȘI FOTO Modelele Leapmotor, gata să pornească spre România: un concurent Spring și un SUV mediu, care în China costă 16.500 euro
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Prețul petrolului West Texas Intermediate a scăzut cu 1,5 dolari, sau cu 1,92%, la 76,78 dolari pe baril.

Rafinăriile din SUA se pregătesc, de asemenea, să reducă producția, pe măsură ce se apropie sfârșitul sezonului de vară, la începutul lunii septembrie.

Al doilea cel mai mare rafinator al națiunii, Valero Energy Corp, a declarat joi că cele 14 rafinării ale sale vor funcționa la 92% din capacitatea combinată în al treilea trimestru.

Rafinăriile Valero au funcționat la 94% în al doilea trimestru.

Pe ansamblul săptămânii, prețul petrolului Brent a coborât cu peste 1%, în timp ce prețul WTI a scăzut cu peste 3%.

Date recente, cum ar fi cifrele din 20 iulie, care arată că importurile totale de păcură din China au scăzut cu 11% în prima jumătate a anului 2024, au stârnit îngrijorări cu privire la perspectiva mai largă a cererii din China.

Prețurile au explodat pe litoral. În Mamaia, în continuare preț mai mare pe cearșaf decât pe șezlong. Autoritățile spun că e un abuz, citează texte din legi, dar nu avansează o soluție de rezolvare CITEȘTE ȘI Prețurile au explodat pe litoral. În Mamaia, în continuare preț mai mare pe cearșaf decât pe șezlong. Autoritățile spun că e un abuz, citează texte din legi, dar nu avansează o soluție de rezolvare

”Cifrele privind creșterea peste așteptări a PIB-ului SUA, au susținut inițial piața de țiței. Cu toate acestea, aceste câștiguri au fost umbrite de preocupările legate de scăderea cererii de petrol din China”, a declarat George Khoury, șeful global al educației și cercetării la CFI.

În Orientul Mijlociu, speranțele unei încetări a focului în Gaza au luat amploare. O încetare a focului a făcut obiectul negocierilor de luni de zile, iar oficialii americani cred că părțile sunt mai aproape ca niciodată de un acord pentru o încetare a focului de șase săptămâni, în schimbul eliberării de către Hamas a ostaticilor de sex feminin, bolnavilor, persoanelor în vârstă și răniților.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret