Prețurile petrolului au scăzut din cauza îngrijorărilor privind creșterea economică în SUA și China

Prețurile petrolului au scăzut din cauza îngrijorărilor privind creșterea economică în SUA și China
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2024

Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2% din cauza temerilor că o creștere economică mai lentă în SUA și China ar putea reduce cererea de energie, mai ales după ce prețurile au crescut cu peste 7% în ultimele trei zile, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,31 USD, sau cu 1,6%, la 80,12 USD pe baril până la ora 15:27 GMT.

Urmărește-ne și pe Google News
Umbrărescu își extinde influența și în sectorul energetic. Preia o companie în insolvență CITEȘTE ȘI Umbrărescu își extinde influența și în sectorul energetic. Preia o companie în insolvență
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Prețurile țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 1,30 USD, sau cu 1,7%, la 76,12 USD pe baril, scrie News.ro.

”Complexul se retrage astăzi, pe măsură ce țițeiul își ia o pauză de la avansul puternic de 6 dolari din ultimele trei sesiuni. Cu toate acestea, aceasta pare o corecție normală, care probabil va fi urmată de o reînnoire a creșterii”, au spus analiștii de la firma de consultanță energetică Ritterbusch și Asociații.

Traderii tehnici au remarcat că prețurile ambelor contracte de luni nu au reușit să depășească rezistența în jurul mediilor mobile de 200 de zile.

Prețurile au crescut puternic în ultimele zile, analiștii indicând o posibilă închidere a câmpurilor petroliere din Libia, care ar putea reduce producția de aproximativ 1,2 milioane de barili pe zi al membrului OPEC și alte tensiuni în Orientul Mijlociu, în urma contraatacurilor dintre Israel și gruparea Hezbollah susținută de Iran în Liban, în ultimele zile.

”Piețele rămân pe margine, pe măsură ce luptele dintre Israel și Hezbollah se intensifică”, au spus analiștii ANZ într-o notă.

De asemenea, prețurile au fost susținute recent de așteptările crescânde că Rezerva Federală va reduce ratele dobânzilor luna viitoare. Dobânzile mai scăzute pot stimula creșterea economică și cererea de petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret