Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1 dolar

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1 dolar
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2024

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1 dolar pe baril după ce guvernul SUA a revizuit semnificativ în scădere numărul de locuri de muncă adăugate într-o perioadă de 12 luni până în martie 2024, reducând încrederea investitorilor, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,03 USD, sau cu 1,44%, la 76,17 USD, în timp ce contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 1,12 USD sau cu 1,33%, la 72,1 USD pe baril, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
GRAFICE Ce spune reglementatorul maghiar despre explozia prețurilor la energie. Autoritățile române - contrazise CITEȘTE ȘI GRAFICE Ce spune reglementatorul maghiar despre explozia prețurilor la energie. Autoritățile române - contrazise
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Angajatorii americani au adăugat mult mai puține locuri de muncă decât au raportat inițial în cursul anului până în martie, a declarat miercuri Departamentul Muncii.

”Piața trece acum de la așteptările privind o economie mai puternică la o potențială aterizare grea, motiv pentru care prețurile petrolului sunt reticente să crească”, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

Estimarea departamentului pentru creșterea numărului de locuri de muncă pentru perioada aprilie 2023 - martie 2024 a fost redusă cu 818.000.

”Înțepătura cu coada scorpionului care doare mai rău decât orice este că aceste date au contribuit la crearea unei crize de încredere”, a declarat Tim Snyder, economist șef la Matador Economics.

Datele revizuite ale locurilor de muncă au compensat sprijinul pentru prețurile petrolului venit din scăderea stocurilor de petrol din SUA.

Stocurile de țiței, benzină și distilate din SUA au scăzut în săptămâna încheiată pe 16 august, a anunțat miercuri Energy Information Administration (EIA). Stocurile de țiței au scăzut cu 4,6 milioane de barili, până la 426 de milioane de barili în cursul săptămânii, a spus EIA, în comparație cu așteptările analiștilor dintr-un sondaj Reuters ,pentru o stagnare de 2,7 milioane de barili.

Comisia Europeană nu este de acord ca demnitarii în funcție să fie selectați pentru CA-urile companiilor din energie. Discuții la Bruxelles și modificarea legislației CITEȘTE ȘI Comisia Europeană nu este de acord ca demnitarii în funcție să fie selectați pentru CA-urile companiilor din energie. Discuții la Bruxelles și modificarea legislației

Între timp, îngrijorările investitorilor au persistat cu privire la perspectiva slăbiciunii economice a

În altă parte, un petrolier sub pavilion grecesc a fost miercuri în derivă în Marea Roșie, după atacuri repetate care au declanșat un incendiu asupra navei și au făcut ca nava să piardă puterea, a declarat agenția maritimă britanică. Mai târziu, în cursul zilei, o altă navă a raportat două explozii în apă din apropiere, la aproximativ 105 km sud de Aden, au declarat Operațiunile de Comerț Maritim al Regatului Unit (UKMTO) și Ambrey.

Militanții Houthi aliniați Iranului au lansat o serie de atacuri împotriva transporturilor internaționale în apropierea Yemenului, din noiembrie anul trecut, în solidaritate cu palestinienii în războiul dintre Israel și Hamas.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret