Ministerul Mediului: Hidrocentrala de la Răstolița - prima construită de la zero după Revoluție. Proiectul, o investiție de 200 de milioane de euro, este derulat de Hidroelectrica

Ministerul Mediului: Hidrocentrala de la Răstolița - prima construită de la zero după Revoluție. Proiectul, o investiție de 200 de milioane de euro, este derulat de Hidroelectrica
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 14:29

Ministerul Mediului anunță, miercuri, că miniștrii Mircea Fechet și Sebastian Burduja au avut o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanți de la Ministerul Energiei, Hidroelectrica și MMAP pentru a discuta despre finalizarea amenajării hidroenergetice Răstolița, prima construită de la zero după Revoluție. Proiectul, o investiție de 200 de milioane de euro, este derulat de Hidroelectrica și se află în faza obținerii acordului de mediu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Hidrocentrala de la Răstolița - prima construită de la zero după Revoluție. Miniștrii Mircea Fechet și Sebastian Burduja au avut o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanți de la Ministerul Energiei, Hidroelectrica și MMAP pentru a discuta despre finalizarea amenajării hidroenergetice Răstolița”, scrie ministerul Mediului pe Faceook.

Altex devine producător de energie electrică CITEȘTE ȘI Altex devine producător de energie electrică

”Apreciez colaborarea cu Ministerul Energiei și sper că până la finalul anului vom avea primul kilowatt de energie electrică produs în amenajarea Răstolița, care pe lângă energie ieftină și curată, va contribui la reducerea facturilor la electricitate și la protejarea mediului, mai ales în contextul actual când, schimbările climatice accentuează riscul la #inundații. Răstolița va asigura regularizarea debitelor de apă în perioadele secetoase și controlul viiturilor în perioadele cu precipitații semnificative, în condițiile în care acumularea Răstolița este proiectată să contribuie la reducerea cu 30% a viiturilor” a declarat Mircea Fechet.

Proiectul, o investiție de 200 de milioane de euro, este derulat de Hidroelectrica și se află în faza obținerii acordului de mediu, scrie News.ro.

Potrivit ministerului, alături de alte obiective similare precum: Bumbești Livezeni, Pașcani, Cornetu-Avrig, Cerna-Belareca, Bistra-Poiana Mărului și Surduc Siriu, Hidrocentrala Răstolnița va întări infrastructura energetică a României, sprijină tranziția către o energie mai curate, asigurând un sistem energetic sustenabil și stabil.

”Amenajarea hidroenergetică Răstolița este un obiectiv de nvestiții de interes national, care valorifică potențialul hidraulic al afluenților de dreapta ai râului Mureș, pe sectorul Lunca Bradului – Răstolița – Bistra. Răstolița este proiectată la o putere instalată de 35,2 MW și la o producție de energie curată de circa 117 GWh/an. De asemenea, finalizarea proiectului va duce la dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă a localităților situate pe culoarul Mureșului și în zona periferică a Câmpiei Transilvaniei”, precizează instituția.

Ministerul Mediului mai afirmă că anul trecut, Guvernul a emis OUG prin care zece proiecte ale companiei, mai ales hidrocentrale începute și neterminate, printre care și Răstolița, au fost clasificate ca proiecte de interes național, după ce lista lor a fost aviztă de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, care să nu mai aibă nevoie de studii de impact asuăra mediului.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidrocentrala
răstolița