Ion Țiriac a primit OK pentru a dezvolta un nou parc solar

Ion Țiriac a primit OK pentru a dezvolta un nou parc solar
scris marţi, 22:28

Omul de afaceri Ion Țiriac, care controlează producătorul de energie solară Blue Sand Investment printr-o firmă offshore înregistrată în Cipru, a primit autorizație pentru realizarea unei noi capacități energetice fotovoltaice, la Păulești, județul Prahova, anunță ANRE.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

În februarie acest an, Profit.ro a anunțat că Ion Țiriac a apelat la fonduri europene, alocate prin programul PNRR, pentru o capacitate nouă de producție energie electrică din energie solară.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Avertisment - Nou sistem de compromitere a conturilor Facebook, acum prin furtul codului de autentificare cu 2 factori CITEȘTE ȘI FOTO Avertisment - Nou sistem de compromitere a conturilor Facebook, acum prin furtul codului de autentificare cu 2 factori
Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Profit.ro a mai anunat anterior că Ion Țiriac pregătește montarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul celor 7 blocuri din prima etapă a complexului Stejarii, cu apartamente de lux pentru închiriat. Obiectivul său este producerea a circa 560 MWh energie electrică pe an și recuperarea investiției în maximum 4 ani din veniturile nete generate de panouri.

Cum a anunțat anterior Profitt.ro, compania deține deja un parc fotovoltaic cu putere instalată de 8 MW în comuna Păulești din Prahova și este, totodată, furnizor de curent electric și trader pe bursa de energie OPCOM.

Taxa TVR va fi colectată și de către RCS&RDS CITEȘTE ȘI Taxa TVR va fi colectată și de către RCS&RDS

Parcul solar al lui Țiriac din Păulești, Prahova, a fost construit cu ajutorul unei finanțări de 8 milioane de euro primite de la Banca Românească, pe o perioadă de 8 ani, care a acoperit peste jumătate din investiția totală, cifrată la 13,6 milioane de euro.

Parcul a fost finalizat și pus în funcțiune în 2013, adică exact în anul în care Guvernul a început să taie semnificativ din subvențiile acordate producătorilor de energie regenerabilă sub formă de certificate verzi adăugate pe facturile de curent electric ale tuturor consumatorilor de energie electrică din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
ion tiriac
tiriac holdings
parc solar
subventii energie regenerabila
certificate verzi
factura curent electric