India depășește China pentru a deveni cel mai mare cumpărător de petrol al Rusiei

India depășește China pentru a deveni cel mai mare cumpărător de petrol al Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2024

India a depășit China ca cel mai mare importator de petrol rusesc din lume, în iulie, deoarece rafinăriile chineze au cumpărat mai puțin din cauza marjelor de profit mai mici din producția de combustibili, a arătat o comparație a datelor privind importurile, transmite Reuters.

Țițeiul rusesc a reprezentat luna trecută un record de 44% din importurile totale ale Indiei, ajungând la un record de 2,07 milioane de barili pe zi (bpd), cu 4,2% mai mult decât în ​​iunie și cu 12% mai mult decât în ​​urmă cu un an, au arătat datele despre transporturile indiene din comerț și surse din industrie, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO E.ON a deschis primul concept store din România CITEȘTE ȘI FOTO E.ON a deschis primul concept store din România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acest lucru a depășit importurile de petrol din iulie ale Chinei din Rusia, de 1,76 milioane bpd, efectuate prin conducte și transporturi, pe baza datelor vamale chineze.

Rafinăriile indiene s-au aprovizionat cu petrol rusesc vândut ieftin, după ce națiunile occidentale au impus sancțiuni împotriva Moscovei și și-au redus achizițiile de energie ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Cererea Indiei pentru petrol rusesc va crește atâta timp cât nu mai vor mai înăspri sancțiunile”, a spus o sursă indiană de rafinare.

Comerțul Indiei cu Rusia a crescut de când Rusia și-a început războiul împotriva Ucrainei în februarie 2022, în principal datorită importurilor de petrol și îngrășăminte, o mișcare care ajută la controlul prețurilor globale și la controlul inflației.

Achizițiile în creștere ale Indiei schimbă fluxul de țiței rusesc ESPO Blend de la cumpărătorii tradiționali chinezi către Asia de Sud.

Importurile de ESPO în India au crescut în iulie la 188.000 bpd, deoarece au fost folosite nave Suezmax mai mari, potrivit datelor.

Stațiune turistică din România a rămas fără apă potabilă din cauza secetei CITEȘTE ȘI Stațiune turistică din România a rămas fără apă potabilă din cauza secetei

Rafinăriile din nord-estul Chinei sunt de obicei cei mai mari cumpărători ESPO, datorită proximității lor, dar cererea lor a scăzut din cauza cererii reduse de combustibil.

Irakul a continuat să fie al doilea cel mai mare furnizor de petrol al Indiei luna trecută, urmat de Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Achizițiile de țiței ale Indiei din Orientul Mijlociu au crescut cu 4% în iulie, urcând ponderea regiunii în mixul general al Indiei la 40%, de la 38% în iunie, arată datele.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
china
petrol
rusia