Hidroelectrica a declanșat procedurile de demitere a unor membri ai Consiliului de Supraveghere

Energie   
Hidroelectrica a declanșat procedurile de demitere a unor membri ai Consiliului de Supraveghere

Hidroelectrica, cel mai mare producător de electricitate autohton, deținută în proporție de peste 80% de statul român, a declanșat procedurile demiterii unor membri ai Consiliului de Supraveghere.

Guvernul a transmis anterior că vor fi revocate din post acele persoane numire fără respectarea legislației europene și/sau aflate în stare de incompatibilitate, pentru a nu pierde aproximativ 290 de milioane de euro aferente unuia dintre jaloanele Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Urmărește-ne și pe Google News
ANALIZĂ Retailul cumpără visuri, instituționalii vând realitate CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Retailul cumpără visuri, instituționalii vând realitate
Evenimente

3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Solicitare a venit din partea Ministerului Energie,i în numele statului român, în calitate de acționar.

Astfel, ministerul propune revocarea unor „membri ai Consiliului de Supraveghere din cauze neimputabile, în vederea îndeplinirii jalonului nr. 121 din PNRR”, dar și „din cauze imputabile, în conformitate cu prevederile Contractului de mandat, respectiv refuzul de a duce la îndeplinire hotărârile AGA”.

Totodată, vor fi aleși membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere pentru o perioadă de 5 luni.

ULTIMA ORĂ Obligațiunile Restart Energy One - suspendate la bursă. Relatări cu percheziții DIICOT privind bani spălați prin criptomonede și retrageri frauduloase din ATM-uri CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Obligațiunile Restart Energy One - suspendate la bursă. Relatări cu percheziții DIICOT privind bani spălați prin criptomonede și retrageri frauduloase din ATM-uri

Ministerul Energiei mai propune și aprobarea declanșării procedurii de selecție pentru posturile de membrii în Consiliul de Supraveghere rămase vacante, în conformitate cu legislația privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Procedura de selecție va fi derulată de către Ministerul Energiei, în calitatea de autoritate publică tutelară.

Guvernul a aprobat recent o ordonanță de urgență care permite demiterea, înainte de expirarea mandatelor, a membrilor din consiliile de administrație sau de supraveghere de la companiile de stat.

„Acest jalon 121 ne-a cauzat multe nopți nedormite și, de fapt, problema survine dintr-o necorelare între textul ordonanței 109 și a cadrului legislativ din România, o interpretare a Comisiei Europene asupra textului din jalon, din PNRR. Și anume acolo se anunță mai degrabă niște principii de transparență, competitivitate, lipsa conflictelor de interes. Și din asta s-au purtat negocieri cel puțin șase luni, poate mai bine, cu Comisia”, a explicat Burduja.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
bvb
bursa
ministerul energiei
pnrr