Grecia va colabora cu România și Bulgaria pentru a combate creșterea prețurilor la energie

Grecia va colabora cu România și Bulgaria pentru a combate creșterea prețurilor la energie
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2024

Ministrul energiei din Grecia, Theodore Skylakakis, a declarat că piața unificată a energiei electrice din UE nu funcționează pentru sud-estul Europei și că va colabora cu România și Bulgaria pentru a găsi o soluție permanentă la creșterea prețurilor la energie în regiune, relatează Reuters.

Grecia a obținut aproape jumătate din energia sa din parcuri solare și eoliene la prețuri scăzute, dar, la fel ca alte țări din sudul Europei, a înregistrat o creștere periodică a prețurilor în timpul lunilor călduroase de vară, când cererea pentru aer condiționat este ridicată și aprovizionarea cu energie electrică din alte țări interconectate este redusă, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Restricții de circulație propuse de UE, de la miezul nopții până la 6 dimineața, pentru anumiți șoferi CITEȘTE ȘI Restricții de circulație propuse de UE, de la miezul nopții până la 6 dimineața, pentru anumiți șoferi
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Legăturile electrice nu sunt suficiente pentru a transporta energia de pe piața central-europeană pe cea sud-estică. Acest lucru duce la prețuri extreme în unele zile, lucru care nu poate fi acceptat”, a declarat luni ministrul energiei Theodore Skylakakis la un post de radio grec.

El a afirmat că modelul vizat pentru o piață unificată a energiei electrice în UE nu funcționează. Premierul grec ar urma să trimită o scrisoare Comisiei Europene pe această temă în această săptămână.

Într-un comunicat, Ministerul Energiei de la Atena a afirmat că miniștrii grec, bulgar și român ai energiei au o inițiativă comună pentru a crea „un mecanism permanent de intervenție ori de câte ori se înregistrează prețuri extreme, din cauza izolării Europei de Sud-Est de restul pieței europene a energiei”.

Luna trecută, guvernul conservator a extins o taxă pe profit asupra companiilor energetice pentru a finanța subvențiile la energie pentru consumatorii care se confruntă cu creșterea costului energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
energie