Facturi la energie mai scumpe cu 10% pentru britanici

Facturi la energie mai scumpe cu 10% pentru britanici

Sursa: Gettyimages/OFGEM

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 24 aug 2024

Facturile de energie ale britanicilor vor crește cu 10% de la 1 octombrie din cauza evenimentelor meteorologice severe și a instabilității geopolitice.

Autoritatea britanică de reglementare a energiei, Ofgem, a majorat plafonul de preț al facturilor la energie casnică cu 10% față de nivelul actual, care este în vigoare din iulie, la 1.717 lire sterline (2.250 dolari) pe an. Este pentru prima dată când Ofgem a crescut plafonul de preț din ianuarie 2023, când a atins un record de 4.279 de lire sterline, informează presa britanică.

Urmărește-ne și pe Google News

Guvernul britanic a decis să protejeze consumatorii de impactul majorării prețurilor, limitând facturile anuale la 2.500 de lire sterline pentru o gospodărie tipică.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Noul plafon, care va fi în vigoare de la 1 octombrie până la 31 decembrie, este cu 117 lire sterline mai redus decât cel aferent aceleiași perioadă de anul trecut.

Autoritatea de reglementare a citat vremea extremă și evenimente geopolitice, cum ar fi războiul din Ucraina, printre elementele care au determinat creșterea prețurilor cu ridicata la gaze.

„ÎCreșterea prețurilor pe care o anunțăm astăzi este determinată de dependența noastră de o piață globală volatilă a gazelor, care este prea ușor influențată de evenimente internaționale neprevăzute și de acțiunile statelor agresive”, a explicat CEO-ul Ofgem, Jonathan Brearley.

viewscnt
Afla mai multe despre
facturi
energie
marea britanie
ofgem