Implementarea schimbărilor de legislație blochează departamentul specializat al Hidroelectrica pentru câte 2 luni, spune șeful executiv al companiei, Karoly Borbely.
Plafoanele de prețuri la energie ar urma să fie ridicate anul viitor, însă deja sectorul este într-o succesiune de modificări de legislație și de reglementări care par a fi copleșit unii jucători.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Este o nebunie cu legislația aceasta, fie că suntem companie de stat, companie privată. Implementarea modificărilor legislative este absolut ceva care efectiv blochează tot departamentul aproape 2 ani ”, a semnalat, la Profit Energy.forum, Karoly Borbely, CEO al Hidroelectrica.
„Ai terminat o modificare, deja te apuci de cealaltă, pentru că între timp a mai apărut una și tot așa...”El spune că marile companii din domeniu ar trebui să transmită mesajele mai clar către autorități în sensul că această legislație trebuie să se simplifice. „Eu îmi doresc foarte mult să vedem o legislație foarte clară, predictibilă și care să ajute foarte mult și consumatorii, pentru că, de fapt, asta este principala noastră preocupare: să producem energie ieftină, competitivă, și consumatorul să fie mulțumit.”
Schimbările legislative au creat dificultăți în comunicarea cu clienții pentru că trebuia să vorbești și să explici despre cum este din urmă. „Toată lumea dorește de la noi performanță, fiecare client dorește de la noi o ușurință în interacțiune, doresc prețuri transparente, prețuri foarte clare”, spune Borbely, adăugând că pe o factură sunt câte 10 componente ale prețului, fapt care face dificilă citirea și interpretarea acesteia. „După care vin cu minus, iarăși un plus, iarăși un minus; este o nebunie întreagă. Nu mai știi ce să zici!”
Hidroelectrica s-a listat la Bursa de Valori București vara trecută, în urma unei oferte publice primare în care Fondul Proprietatea (FP) a vândut pachetul său de 19,95% din acțiuni într-o ofertă publică primară cu o valoare de 9,28 miliarde lei. La ultima cotație de închidere al titlurilor societății, de 125,50 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a acesteia se ridică la 56,45 miliarde lei (11,34 miliarde euro).