Creșterea ofertei de petrol va încetini

Creșterea ofertei de petrol va încetini
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2024

Creșterea ofertei globale de petrol va îfi probabil mai lentă în acest an, a spus Rystad Energy într-un raport, cu o mare posibilitate pentru o încetinire suplimentară în 2025, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Carmistin, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Firma de consultanță a citat recenta extindere a reducerilor voluntare ale producției de către OPEC+, precum și previziunile de cerere neschimbate ale grupului, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața serviciilor de citire a contoarelor de energie electrică. Companii suspectate că ar fi trucat licitații CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața serviciilor de citire a contoarelor de energie electrică. Companii suspectate că ar fi trucat licitații

Creșterea totală așteptată a ofertei de petrol este acum mai aproape de 80.000 de barili pe zi (bpd) pentru 2024, comparativ cu 900.000 de barili pe zi la începutul lunii, estimează Rystad.

CONTEXT

OPEC+ a fost de acord să prelungească reducerile de 3,66 milioane bpd ale producției cu un an, până la sfârșitul lui 2025, și să prelungească reducerile de 2,2 milioane bpd cu trei luni, până la sfârșitul lunii septembrie.

Grupul va elimina treptat reducerile de 2,2 milioane bpd pe parcursul unui an, din octombrie până în septembrie 2025.

DE CE ESTE IMPORTANT

Creșterea totală a ofertei globale de petrol se apropie de zero pentru acest an, cu cele mai recente previziuni din partea OPEC+, a spus Rystad, adăugând că, dacă acest lucru se va concretiza, 2024 va fi primul an din 2020, care a fost lovit de pandemie, fără o creștere a ofertei de petrol.

Luând în considerare toate țările cu reduceri voluntare extinse, cantitatea totală de petrol reținută de pe piața globală ajunge la 830.000 bpd în 2024 și 1,04 milioane bpd în 2025, potrivit raportului.

Șistul american rămâne o sursă de încredere de creștere, deși mai puțin elastică la schimbările de preț și mai consolidată după runde continue de fuziuni și achiziții. Acest lucru reduce potențialul de creștere pe termen scurt pentru o surpriză în creșterea SUA”, se arată în raport.

REACȚIA PIEȚEI

Contractele futures pentru țițeiul Brent, de referință la nivel mondial, au câștigat 7,7% până în acest an, potrivit datelor LSEG. Contractele futures pe țițeiul West Texas Intermediate din SUA au urcat cu 11,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
rystad energy
petrol