Oligarh rus care controla trei companii prezente și în România scapă de sancțiunile UE

Oligarh rus care controla trei companii prezente și în România scapă de sancțiunile UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2024

Tribunalul UE a dispus Consiliului UE să elimine sancțiunile împotriva oligarhului rus Dmitri Pumpiansky și a soției sale Galina Pumpyanskaya, după ce acesta a făcut a făcut apel împotriva sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană, scrie Kyiv Independent.

Astfel, potrivit unei decizii a Tribunalului UE publicată pe 26 iunie, Dmitri Pumpiansky scapă de sancțiunile care fuseseră implementate ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, arată Hotnews.

Urmărește-ne și pe Google News
Polonia își pregătește un aeroport gigant CITEȘTE ȘI Polonia își pregătește un aeroport gigant
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

În plus, consiliul a fost instruit să-și acopere propriile costuri și să plătească cheltuielile legale ale lui Pumpyansky.

Sancțiunile au fost inițial impuse lui Pumpyansky, fostul șef al Sinara și TMK, în martie 2022.

UE deschide oficial negocierile de aderare cu Ucraina, etapă descrisă drept „istorică” CITEȘTE ȘI UE deschide oficial negocierile de aderare cu Ucraina, etapă descrisă drept „istorică”

Ambele companii au fost acuzate că sprijină eforturile de război ale Rusiei. TMK este un furnizor cheie de oțel al gigantului energetic rus Gazprom, în timp ce Sinara este o bancă de investiții rusă proeminentă, ambele fiind legate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Autoritățile UE au spus că Pumpyansky a beneficiat de cooperarea cu autoritățile ruse și cu întreprinderile de stat, oferind „venituri substanțiale guvernului rus, care este responsabil pentru anexarea Crimeei și destabilizarea Ucrainei”.

Galina Pumpyanskaya a fost sancționată și din cauza rolului său de șef al fundației de caritate deținută de Sinara.

Pană de curent majoră în Europa de Est, pe fondul temperaturilor caniculare. Mai multe țări din apropierea României, afectate CITEȘTE ȘI Pană de curent majoră în Europa de Est, pe fondul temperaturilor caniculare. Mai multe țări din apropierea României, afectate

În urma impunerii sancțiunilor, Pumpyansky a demisionat din consiliile de conducere ale Sinara și TMK. El a contestat inițial sancțiunile în instanță, dar procesul său a fost respins în septembrie 2023, instanța remarcând implicarea sa continuă în sectoare critice pentru Kremlin.

Sancțiunile s-au extins și asupra fiului său, Alexander Pumpyansky, în 2022. Cu toate acestea, Alexander a făcut apel cu succes împotriva sancțiunilor în noiembrie 2023.

În martie 2022, la puțin timp de la începerea războiului din Ucraina, ANAF a blocat conturile a trei companii TMK Artrom, TMK Assets și TMK Europe GMBH, controlate în mod indirect prin intermediul entității TMK Steel Holding United.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
oligarh
tmk