Cotațiile petrolului încheie la cel mai mic nivel începând din ianuarie

Cotațiile petrolului încheie la cel mai mic nivel începând din ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2024

Cotațiile petrolului vor încheia săptămâna în scădere, la cel mai mic nivel din ianuarie până în prezent, ca urmare a datelor recente care sugerează o posibilă încetinire economică în SUA și China, ce ar afecta cererea.

Petrolul european (Brent) s-a tranzacționat vineri cu 77,38 de dolari pe baril, în creștere cu 16 cenți (+0,2%), în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) s-a tranzacționat cu 73,16 dolari, de asemenea în creștere, cu 15 cenți. În ciuda acestor avansuri ușoare, pe parcursul întregii săptămâni, țițeiul Brent a scăzut cu aproximativ -3%, iar țițeiul WTI cu aproape -5%, arată Biziday.

Urmărește-ne și pe Google News
Germania a bătut recordul la energie solară CITEȘTE ȘI Germania a bătut recordul la energie solară
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Analiștii arată că, astfel, cotațiile petrolului vor încheia cel mai probabil săptămâna la cel mai scăzut nivel de la începutul lunii ianuarie. Această tendință a fost influențată de faptul că guvernul SUA și-a redus estimările în ceea ce privește noile locuri de muncă create în ultimul an, stârnind temeri legate de o posibilă recesiune în Statele Unite, care ar putea afecta semnificativ cererea de petrol.

O parte a analiștilor spun însă că reacția după publicarea rezultatelor legate de evoluția locurilor de muncă a fost exagerată. Aceștia explică faptul că așteptările conform cărora banca centrală a SUA va reduce în curând dobânzile de referință ar trebui să atenueze îngrijorările cu privire la perspectivele economice, deoarece ar putea stimula activitatea economică și cererea de petrol. Dincolo de situația din SUA, evoluțiile prețurilor petrolului sunt influențate și de datele recente din China, cel mai mare importator de petrol. Acestea au indicat că economia se află în dificultate, în contextul unui declin al sectorului manufacturier, ceea ce generează și o încetinire a cererii de petrol la nivelul rafinăriilor.

DECIZIE Nouă derogare - Primăriile pot garanta și anul acesta creditele CET-urilor care încălzesc centralizat populația, pentru ca acestea să aibă cu ce cumpăra combustibil pentru iarnă CITEȘTE ȘI DECIZIE Nouă derogare - Primăriile pot garanta și anul acesta creditele CET-urilor care încălzesc centralizat populația, pentru ca acestea să aibă cu ce cumpăra combustibil pentru iarnă

Prețul petrolului este influențat și de situația din Orientul Mijlociu. Datorită impulsului pentru reluarea discuțiilor de încetare a focului în Gaza, îngrijorările legate de aprovizionarea cu petrol s-au atenuat. Unii analiști sunt, însă, de părere că prețurile petrolului ar putea crește în săptămânile următoare, deoarece stocurile globale au scăzut în ultimele două luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii