Carpathian Gold și-a schimbat denumirea în Euro Sun Mining

Carpathian Gold și-a schimbat denumirea în Euro Sun Mining

Foto:eurosunmining.com

scris 19 aug 2016

Carpathian Gold, dezvoltatorul proiectului aurifer de la Rovina, județul Hunedoara, și-a schimbat denumirea în Euro Sun Mining, a anunțat  compania canadiană într-un comunicat.

“Schimbarea denumirii în Euro Sun Mining reflectă consolidarea echipei manageriale și concentrarea activității companiei pe dezvoltarea proiectului aurifer și cuprifer Valea Rovina, din România”, potrivit documentului citat.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania canadiană, prin subsidiara Samax România, este unicul proprietar al proiectului de la Rovina. În mai anul trecut, ANRM a acordat canadienilor o licență de exploatare a aurului de la Rovina pentru 20 de ani.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Confirmare: Ministrul Mediului - Susținem interzicerea tehnologiei pe bază de cianuri în mineritul cu aur și argint CITEȘTE ȘI Confirmare: Ministrul Mediului - Susținem interzicerea tehnologiei pe bază de cianuri în mineritul cu aur și argint

În luna mai, canadienii au anunțat că au ajuns la un acord cu grupul bancar canadian Forbes & Manhattan Resources (Forbes) pentru atragerea unei finanțări de 10 milioane dolari canadieni (6,76 milioane euro), fondurile urmând să fie folosite pentru dezvoltarea proiectului din România. Până în prezent, compania a investit 51 de milioane de dolari în proiectul din România.

Zăcământul aurifier de la Rovina, al doilea cel mai mare din Europa, conține resurse măsurate și indicate de 204 tone aur și peste 635.000 tone de cupru, conform datelor Euro Sun Mining. Mina de la Rovina se află la 17 kilometri de concesiunea minieră Certej, deținută de canadienii de la Eldorado Gold, și la aproximativ 20 kilometri de Roșia Montană, proiect dezvoltat tot de o companie canadiană - Gabriel Resources.

viewscnt
Afla mai multe despre
carpathian gold
euro sun mining
eurosun mining
rovina
mina
aur
cupru