Avertisment de la Moscova: Consumatorii europeni vor plăti mai mult dacă nu se prelungește acordul ce expiră la sfârșitul anului

Avertisment de la Moscova: Consumatorii europeni vor plăti mai mult dacă nu se prelungește acordul ce expiră la sfârșitul anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2024

Consumatorii europeni vor plăti prețuri mai mari dacă Kievul nu va fi de acord să prelungească acordul privind tranzitul gazului rusesc prin Ucraina, după ce acesta va expira la 31 decembrie, a transmis Kremlinul, potrivit Reuters.

Ucraina a transmis de mai multe ori că nu are în plan un nou acord de tranzit al gazelor cu Rusia, în contextul conflictului militar în curs.

Urmărește-ne și pe Google News
Salarii majorate la Complexul Energetic Valea Jiului CITEȘTE ȘI Salarii majorate la Complexul Energetic Valea Jiului
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat presei în cadrul unei conferințe telefonice zilnice că, în cazul în care Kievul nu prelungește acordul, Rusia ar putea găsi rute alternative, cum ar fi hub-ul de gaze planificat să fie făcut în Turcia, scrie Hotnews.ro.

„Există (alte) rute, dar, desigur, astfel de decizii ale părții ucrainene vor provoca daune grave intereselor consumatorilor europeni, cei care încă doresc să cumpere mai garantat, mai accesibil… gaz rusesc”, a spus Peskov.

El a mai susținut că Europa va trebui să plătească mai mult pentru gazul de la alți vânzători, inclusiv pentru gazul natural lichefiat furnizat de Statele Unite.

Ungaria începe să ancheteze majorările de prețuri ale retailerilor CITEȘTE ȘI Ungaria începe să ancheteze majorările de prețuri ale retailerilor

Majoritatea cupărătorilor de gaz rusesc ce vine prin Ucraina au anunțat că s-au pregătit pentru încetarea fluxurilor la sfârșitul acestui an, când expiră acordul de tranzit dintre Ucraina și Rusia, având în vedere că Ucraina a declarat că nu dorește să îl reînnoiască.

O altă opțiune este ca Gazprom să furnizeze o parte din gaze pe o altă rută, de exemplu prin TurkStream, Bulgaria, Serbia sau Ungaria. Cu toate acestea, capacitatea prin aceste rute este limitată.

UE și Ucraina au solicitat, de asemenea, Azerbaidjanului să faciliteze discuții cu Rusia cu privire la acordul de tranzit al gazelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
rusia
ucraina