Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în aprilie, atât ca serie brută cu 107,2%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 99,6%, față de aprilie 2020, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).
”Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna aprilie 2020, a înregistrat o creștere cu 107,2%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (+128,4%), activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+99,9%), comerțul cu pieseși accesorii pentru autovehicule (+82,9%) și la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+46,2%)”, arată datele INS.
Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna aprilie 2021, a înregistrat o creștere cu 99,6% față de luna aprilie 2020, scrie News.ro.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna aprilie 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 348,9% mai mare comparativ cu luna aprilie 2020, datorită creșterilor înregistrate la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+1.903,1%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+848,5%), activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+386,9%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+281,9%) și la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+88,5%).
Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna aprilie 2021 a crescut cu 228,2%, comparativ cu luna aprilie 2020.
Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-6,7%), comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (-4,7%) și la comerțul cu autovehicule (-1,4%).
Activitățile de întreținere șireparare a autovehiculelor au rămas la același nivel.
CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizareVolumul total al cifrei de afaceri dincomerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 2,5%.
În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, serie brută, în luna aprilie 2021, față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 3,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activitǎțile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-20,2%) și la activitățile hotelurilor și restaurantelor (-0,6%).
Creșteri au înregistrat serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+14,8%), activitǎțile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+8,3%) și activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+4,2%). Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna aprilie 2021, față de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 10%.