Volkswagen nu se "aruncă" spre construcția de uzine de baterii: Obiectiv realist, dar nu bătut în cuie

Volkswagen nu se "aruncă" spre construcția de uzine de baterii: Obiectiv realist, dar nu bătut în cuie
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2024

Obiectivul Volkswagen, de a produce celule de baterii cu o capacitate totală de 200 gigawați oră pe an în 2030, "nu este bătut în cuie", iar constructorul auto va monitoriza modul în care evoluează piața automobilelor electrice, a declarat directorul diviziei de baterii de la Volkswagen pentru cotidianul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), informează Reuters.

"Obiectivul nostru este unul realist, dar nu este bătut în cuie. Uzinele pentru producția de celule de baterii nu sunt un scop în sine. Extinderea acestor uzine va depinde de modul în care evoluează piața automobilelor electrice", a declarat Thomas Schmall, potrivit unor fragmente publicate în avans dintr-un interviu ce ar urma să apară duminică în cotidian, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Start pentru un nou drum de mare viteză în România CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru un nou drum de mare viteză în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În anul 2021, Volkswagen anunța că vrea să poată produce celule de baterii cu o capacitate totală de 240 gigawați oră pe an în 2030, dintre care capacități de 200 de gigawați oră urmau să fie construite de divizia sa de baterii, PowerCo. Planurile Volkswagen pe termen lung prevedeau construcția a șase fabrici de celule de baterii pentru vehicule electrice în Europa până la finele acestui deceniu.

Însă, între timp, Thomas Schmall a revizuit de mai multe ori acest obiectiv, lăsând în aer răspunsul la întrebarea dacă grupul german va construi noi fabrici de baterii, inclusiv una pe care intenționa să o ridice în Europa de Est, sau să extindă actualele uzine.

FOTO Directorul ANPC postează imagini dintr-un avion reclamând: Prețul biletelor crește concomitent cu deprecierea aeronavelor, curățenia este uneori inexistentă CITEȘTE ȘI FOTO Directorul ANPC postează imagini dintr-un avion reclamând: Prețul biletelor crește concomitent cu deprecierea aeronavelor, curățenia este uneori inexistentă

Cele trei uzine de baterii anunțate deja de PowerCo, la Valencia (Spania), Ontario (Canada) și Salzgitter (Germania) au o capacitate combinată de până la 170 de gigawați oră pe an.

Uzinele din Spania și Canada ar putea fi extinse și rămâne de văzut dacă grupul german va face acest lucru, a mai spus Schmall, în interviul acordat FAS, fără a oferi detalii cu privire la data la care ar putea fi luată o decizie cu privire la acest subiect.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari auto china
piata auto china
vw
byd
chery