VIDEO Un robot umanoid, utilizat la întreținerea căilor ferate în Japonia

VIDEO Un robot umanoid, utilizat la întreținerea căilor ferate în Japonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2024

Compania feroviară japoneză JR West a anunțat că va introduce în această lună un robot umanoid, care seamănă cu personajele „rele” din desenele animate din anii ’80, în responsabilitatea căruia va intra întreținerea șinelor sale.

Acest nou angajat umanoid, cu „ochi” și două brațe articulate, este instalat într-o nacelă, în spatele unui vehicul care se poate deplasa pe șine, transmite Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Un avion american aterizează la New York în urma unor intoxicații alimentare din cauza mesei servite la bord CITEȘTE ȘI Un avion american aterizează la New York în urma unor intoxicații alimentare din cauza mesei servite la bord
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Operatorul robotului, care stă într-o cabină de pilotaj aflată în vehicul, „vede” prin ochii robotului, cu ajutorul camerelor video și acționează de la distanță brațele sale puternice.

Cu o înălțime de 12 metri, robotul poate folosi diverse accesorii pentru a transporta obiecte de până la 40 de kilograme, pentru a ține o pensulă sau pentru a manevra o drujbă.

Pentru moment, principala sarcină a robotului este să taie crengi de-a lungul șinelor și să vopsească cadrele metalice care susțin cablurile deasupra trenurilor, a declarat compania.

Această tehnologie a fost introdusă pentru a face față deficitului de forță de muncă din Japonia, o țară îmbătrânită, dar și în încercarea de a reduce numărul de accidente de muncă, potrivit JR West.

„În viitor, sperăm să folosim mașini pentru toate tipurile de operațiuni de întreținere a infrastructurii noastre, ceea ce ar trebui să fie un studiu de caz privind modul de gestionare a deficitului de forță de muncă”, a declarat recent, într-o conferință de presă, Kazuaki Hasegawa, președintele companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
robot