Noi imagini sunt prezentate acum de pe șantierul Autostrăzii Moldovei, Lot 2 Ploiești-Buzău.
99% finalizat, dar încă inaccesibil
Deși lucrările sunt aproape de finalizare, acest lot rămâne inaccesibil din cauza unor puncte nevralgice. Una dintre principalele probleme este reprezentată de pasajul pe DJ102H peste autostradă, unde soluția tehnică de remediere a sudurilor neconforme este implementată cu dificultate, transmite Asociația Moldoa Vrea Autostradă.
3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Limita dintre loturile Nurol și UMB: Podul peste râul Buzău, aproape de finalizare
VIDEO Ștef
La intersecția dintre loturile construite de Nurol și UMB, lucrările avansează:
Nurol (constructorul nodului rutier de la sud de râul Buzău) a asfaltat deja bretelele;
UMB (responsabil de podul peste râul Buzău) mai are aproximativ 7 zone unde trebuie turnat betonul, în timp ce echipele lucrează la grinda de parapet și la hidroizolație. Urmează apoi aplicarea straturilor asfaltice. În momentul filmării, UMB se afla în săptămâna liberă.
În acest ritm, podul ar putea fi utilizabil încă din luna mai, chiar înainte de deschiderea oficială a Lotului 2 Ploiești - Buzău, care depinde însă de rezolvarea problemelor tehnice rămase.

În momentul în care atât lotul 2, cât și nodul și podul peste Buzău vor fi finalizate, Municipiul Buzău va putea fi ocolit în regim de autostradă aproape integral, singura porțiune în care șoferii vor fi nevoiți să coboare de pe autostradă fiind între DN2B la sud de Buzău și DJ203G, lângă Pietrosu.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunța recent că șantierele Autostrăzii Moldova (A7) avansează în ritm bun iar pe cei 28,35 km ai Lotului Mizil -Pietroasele, asocierea româno-bulgară a ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de 98,6%.
Ministrul mai spune că trebuie remediată rapid problema pasajului de la km 20 pentru a putea deschide circulația în luna aprilie.
Grindeanu afirmă că în mod sigur, anul acesta se va putea circula cel puțin de la Focșani la Adjud (49 km), iar anul viitor pe toată Autostrada Moldovei, finanțată prin PNRR, între Ploiești și Pașcani (319 km).
”Șantierele Autostrăzii Moldova (A7) avansează în ritm bun! Constructorii sunt mobilizați foarte bine, în special între Mizil și Adjud”, scrie Grindeanu pe Facebook.

Ministrul anunță că pe cei 28,35 km ai Lotului Mizil -Pietroasele, asocierea româno-bulgară a ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de 98,6%, trebuie însă remediată rapid problema pasajului de la km 20 pentru a putea deschide circulația în luna aprilie, scrie News.ro.
”Constructorii turci de pe Lotul Pietroasele-Municipiul Buzău (13,9 km) au avansat până la 40% și vor finaliza lucrările până la sfârșitul acestui an. Până atunci vor asigura descărcarea de pe Lotul Buzău-Vadu Pașii, unde constructorul român lucrează în acest moment la podul peste râul Buzău. Pe secțiunea dintre Focșani și Bacău (95,9 km), același constructor român a ajuns la stadii cuprinse între 25% și 45%”, mai declară Sorin Grindeanu.
”În mod sigur, anul acesta se va putea circula cel puțin de la Focșani la Adjud (49 km), iar anul viitor pe toată Autostrada Moldovei, finanțată prin PNRR, între Ploiești și Pașcani (319 km)”, precizează Grindeanu.