VIDEO Când se va circula pe primele 4 loturi din autostrada Moldovei. Calendarul până la 1 decembrie

VIDEO Când se va circula pe primele 4 loturi din autostrada Moldovei. Calendarul până la 1 decembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:46

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a susținut că cele 4 loturi din autostrada Moldovei dintre Buzău și Focșani vor fi date în circulație „undeva până în 1 decembrie” din acest an, primul dintre acestea fiind lotul 4 de lângă Focșani, undeva în jurul datei de 1 noiembrie 2024.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și premierul Marcel Ciolacu, au verificat vineri stadiul lucrărilor pe Autostrada A7, tronsonul Buzău-Focșani, zona Vadu Pașii, județul Buzău.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Austriecii de la PORR au forat peste 1.000 de metri în tunelul \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Austriecii de la PORR au forat peste 1.000 de metri în tunelul "Daniela" al Autostrăzii Sibiu - Pitești

Cu această ocazie, Sorin Grindeanu a anunțat când vor putea circula românii pe cele 4 loturi ale autostrăzii A7, scrie Hotnews.ro.

„Undeva în jurul datei de 1 noiembrie se dă în circulație lotul 4 de lângă Focșani, acea cocoașă pe care o știți, după o săptămână vom da în circulație loturile 1 și 2, după o altă săptămână o să dăm în circulație pe Craiova, la drumul expres și după încă o săptămână venim aici și dăm drumul la lotul 3. Deci asta înseamnă că undeva până în 1 decembrie toate cele 4 loturi vor fi date în circulație”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

Acesta și-a exprimat aprecierea față de constructorul acestor lucrări, subliniind că termenele de dare în circulație au fost devansate semnificativ.

„Termenele pe loturile 1 și 4 sunt în mai 2025, iar pe loturile 2 și 3 sunt în decembrie 2025. Deci e o devansare pe două dintre ele cu un an și pe celelalte două cu 6 luni”, a spus Grindeanu.

Ministrul și-a mai exprimat încrederea că la anul se vor da în circulație și loturile înspre nord, până spre Pașcani.

Separat, Sorin Grindeanu a mai precizat că în această toamnă se vor da drumul și la primii 15-16 km de la Pitești spre Curtea de Argeș, din autostrada Pitești-Sibiu. Și în acest caz, lucrările vor fi devansate față de termenul de decembrie 2025, a spus Grindeanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada moldovei
sorin grindeanu