Unul dintre cei mai mari producători auto din Europa suspendă munca în mai multe fabrici

Unul dintre cei mai mari producători auto din Europa suspendă munca în mai multe fabrici
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 18:11

Stellantis, unul dintre cei mai mari producători auto din Europa, a anunțat că luna viitoare va suspenda activitățile la unele fabrici din Italia care produc motoare și mașini, inclusiv modelul de oraș Fiat Panda, ca răspuns la cererea redusă.

Vor fi afectate uzinele din Pomigliano d’Arco, Termoli și Pratola Serra în perioada 11-29 noiembrie, iar sindicatele au fost anunțate, a precizat Stellantis, arată Agerpres

Urmărește-ne și pe Google News
Aeroitalia, care tocmai a cumpărat o companie aeriană românească, suspendă cursele spre România CITEȘTE ȘI Aeroitalia, care tocmai a cumpărat o companie aeriană românească, suspendă cursele spre România
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Încetinirea vânzărilor de vehicule electrice (EV) pe plan global, dar și creșterea puternică a industriei auto chineze au determinat producătorii auto din Europa să-și ajusteze planurile de producție.

Deja Stellantis a suspendat în Italia producția la celebra uzină Mirafiori din Torino, care produce modelul electric de oraș Fiat 500 și două mașini sport Maserati, până la 1 noiembrie.

În comunicatul dat publicității miercuri, compania franco-italiano-americană susține că este decisă „să asigure continuitatea” operațiunilor sale din Italia, dar se confruntă „cu o cale dificilă, care necesită alegeri dure și nu oferă soluții ușoare”.

FOTO Un nou tren de metrou Alstom a ajuns în depoul Metrorex. \ CITEȘTE ȘI FOTO Un nou tren de metrou Alstom a ajuns în depoul Metrorex. "În ordine alfabetică: Giurgiu, Ilfov, Sălaj și Teleorman. Nu este o lecție de geografie!"

Stellantis, care deține mărcile Fiat, PSA, Chrysler, Jeep, Citroen și Alfa Romeo, este singurul mare producător auto al Italiei.

În pofida opririi temporare a producției, Stellantis a dat asigurări că-și menține planul de a investi 100 de milioane de euro în modelul Fiat 500e cu o baterie performantă, în timp ce din 2026 va începe producția noului Fiat 500 hibrid.

De mult timp sindicatele au cerut Stellantis o relansarea a uzinei Mirafiori, unde producția a scăzut în ultimii ani.

Airbus pregătește concedieri CITEȘTE ȘI Airbus pregătește concedieri

Tot miercuri, Stellantis a anunțat că se așteaptă la o scădere de 20% a livrărilor de vehicule, în trimestrul trei din 2024, pe fondul declinului performanței afacerii, care luna trecută a determinat compania să-și înrăutățească previziunile anuale. Livrările globale ale grupului sunt estimate la aproximativ 1,15 milioane de vehicule în perioada iulie-septembrie 2024, de la 1,43 milioane de unități în perioada similară din 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
masini