Un sistem care va controla mai aspru îmbarcarea călătorilor în avion a început să fie testat de o companie a SUA. Unii vor "să sară rândul"

Un sistem care va controla mai aspru îmbarcarea călătorilor în avion a început să fie testat de o companie a SUA. Unii vor  "să sară rândul"
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 23:45

Compania aeriană American Airlines a început să testeze un aparat care emite un semnal sonor, bazat pe codul de pe biletul de îmbarcare în avion, în cazul acelor pasageri care "vor să sară rândul" și să se îmbarce cu un alt grup decât cel înscris pe bilet.

VEZI AICI ȘI American Airlines - amendată cu 50 milioane dolari. Pasageră cu handicap: Am fost făcută să mă simt ca un bagaj, așa că nu mai zbor!

Pe foarte multe aeroporturi îmbarcarea în grupuri a devenit un obicei: pe biletul electronic există un număr care marchează, la urcare, grupul din care face parte fiecare pasager, dar acum el nu poate fi verificat decât manual, de către oamenii de la îmbarcare, arată Hotnews.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Nicușor Dan anunță reparații la carosabilul din zona Piața Unirii. Modificări și în transportul public CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan anunță reparații la carosabilul din zona Piața Unirii. Modificări și în transportul public
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Lucrurile se schimbă însă, scrie agenția americană de presă The Associated Press (AP), citată de The Guardian. American Airlines testează această nouă nouă tehnologie pe trei aeroporturi din SUA, în timpul procesului de îmbarcare, care vizează reducerea numărului de pasageri ce încearcă să evite coada.

Tehnologia, care este testată pe aeroportul Albuquerque International Sunport din New Mexico, pe aeroportul Tucson International din Arizona și pe aeroportul Ronald Reagan Washington National din Crystal City, Virginia, îi alertează pe agenții de la poartă, printr-un semnal sonor, dacă un pasager încearcă să-și scaneze biletul înaintea grupului care i-a fost alocat.

„Noua tehnologie este concepută pentru a se asigura faptul că clienții beneficiază cu ușurință de avantajele îmbarcării prioritare și ajută la îmbunătățirea experienței de îmbarcare, prin oferirea unei mai mari vizibilități asupra procesului prin care decurge îmbarcarea pentru echipa noastră”, a transmis American Airlines, într-un comunicat trimis AP, prin e-mail.

VIDEO Ciolacu s-a plâns ca i-a luat mult pentru a ieși din București și a ajunge la Mioveni, la Dacia. Premierul a promis sprijin companiei și sindicatelor. ”Nu vom crește taxele în 2025. Reducere cu 5 procente a impozitării salariilor mici spre medii!” CITEȘTE ȘI VIDEO Ciolacu s-a plâns ca i-a luat mult pentru a ieși din București și a ajunge la Mioveni, la Dacia. Premierul a promis sprijin companiei și sindicatelor. ”Nu vom crește taxele în 2025. Reducere cu 5 procente a impozitării salariilor mici spre medii!”

American Airlines a adăugat că un agent de la poarta de îmbarcare îl anunță politicos pe pasager că nu îi poate accepta permisul și îl roagă să revină la coadă atunci când este chemat grupul său de îmbarcare.

În acele cazuri în care un pasager poate să se suie în avion fără a respecta numărul de ordine, cum ar fi atunci când călătorește cu un însoțitor ce are un statut superior, agentul beneficiază de o modalitate rapidă de a trece peste alerta sonoră și de a accepta permisul, a precizat American Airlines, în comunicat.

Deși tehnologia se află doar într-o fază de testare, compania aeriană afirmă că este mulțumită de rezultatele de până acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
bilet
imbarcare
austrian airlines