Statul lucrează la un portal pentru realizarea online al actului de vânzare-cumpărare al unui vehicul. Cetățeanul să nu mai facă niciun drum!

Statul lucrează la un portal pentru realizarea online al actului de vânzare-cumpărare al unui vehicul. Cetățeanul să nu mai facă niciun drum!
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2024

Florentin Brăcea, directorul Direcției Generale de Permise de Conducere și Înmatriculări, a anunțat că se lucrează la un proiect privind crearea unui portal online în care să se realizeze actul de vânzare-cumpărare al unui vehicul, urmând ca instituția să informeze adminstrațiile financiare.

„Pentru perioada imediat următoare a anului 2025, avem câteva proiecte îndrăznețe, lucrăm deja la ele, ne dorim ca odată cu digitalizarea serviciului de înmatriculare să livrăm la domiciliu și plăcuțele de înmatriculare, fără a mai fi nevoie să te mai deplasezi pentru a le ridica.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Kaufland va instala în România noi stații de schimbare a bateriilor pentru mașinile electrice CITEȘTE ȘI FOTO Kaufland va instala în România noi stații de schimbare a bateriilor pentru mașinile electrice
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Și, totodată, în faza a doua a proiectului de transcriere, înmatricularea online va propune un portal în care vom încerca să realizăm actul de vânzare-cumpărare pe platforma noastră, urmând ca noi să informăm administrațiile financiare, iar cetățeanul să nu facă niciun drum – și cea de la vânzător, și cea de la cumpărător, și după ce vom primi răspunsurile vom proceda la înmatricularea vehiculelor”, a declarat Florentin Brăcea, în cadrul unei ședințe de evaluare a stadiului activităților de digitalizare/informatizare a activităților de relații cu publicul desfășurate la nivelul direcțiilor și inspectoratelor generale, arată Agerpres.

Cu privire la digitalizarea serviciului privind înmatricularea vehiculelor, el a transmis că acesta va fi gata până la finalul acestui an.

Ford schimbă din nou strategia de electrificare și anunță noi modele hibrid, în detrimentul celor electrice CITEȘTE ȘI Ford schimbă din nou strategia de electrificare și anunță noi modele hibrid, în detrimentul celor electrice

„Pentru perioada imediat următoare a anului 2024, până la sfârșitul anului, avem pregătite câteva servicii, ele sunt aproape gata, mai sunt doar chestiuni tehnice de pus în practică. Digitalizarea serviciului privind înmatricularea vehiculelor la înscrierea online, (…) operațiune care se va face până la sfârșitul acestui an, unde suntem în proporție de 80% gata. Noi avem aplicațiile, mai sunt câteva conexiuni cu ANAF pentru a finaliza tot procesul tehnologic”, a informat Brăcea.

viewscnt
Afla mai multe despre
permis auto
portal