Producătorii de mașini și furnizorii chinezi “au inundat” târgul auto de la Frankfurt

Producătorii de mașini și furnizorii chinezi “au inundat” târgul auto de la Frankfurt
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 14:41

Producătorii de mașini și furnizorii chinezi “au inundat” târgul auto de la Frankfurt. Companiile își cresc vizibilitatea pe continent, în ciuda piedicilor comerciale din partea UE.

Aproape 900 de furnizori din industria auto și câțiva producători de vehicule electrice participă la târgul Automechanika desfășurat săptămâna aceasta la Frankfurt. Companii precum BYD, Geely, Hongqi și GAC International își expun noile produse, în încercarea de a atrage noi clienți și de a compensa reducerile de profit de pe piața chineză, arată BiziDay.

Urmărește-ne și pe Google News
BMW recheamă cinci mii de mașini din România, din cauza unei componente furnizate de Continental care poate afecta sistemul de asistență la frânare CITEȘTE ȘI BMW recheamă cinci mii de mașini din România, din cauza unei componente furnizate de Continental care poate afecta sistemul de asistență la frânare
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

“Chiar dacă unii din Europa se vor întoarce împotriva noastră, noi nu ne vom întoarce niciodată împotriva pieței europene”, a spus Victor Yang, vicepreședinte al Geely. Declarația acestuia nu a fost foarte clară, însă ar putea face referire la majorarea tarifelor de import operată de Comisia Europeană în urmă cu mai multe luni, care în cazul Geely sunt de 19,3%.

În primele șapte luni ale anului, 17% din volumul total al mașinilor vândute pe continent au fost fabricate în China, în creștere de la 12% în 2023, potrivit datelor Inovev, companie de consultanță din domeniul automobilelor.

La Automechanika sunt prezente 4.200 de firme și companii din 170 de țări, iar faptul că evenimentul are loc în Europa evidențiază rolul continentului de promotor al inovării în domeniul auto, a declarat un reprezentant al asociației furnizorilor europeni. Totuși, observă Reuters, faptul că sunt de două ori mai mulți furnizori chinezi decât germani evidențiază importanța celor dintâi în lanțul global de aprovizionare.

viewscnt
Afla mai multe despre
mașini
frankfurt