NASA a ales SpaceX pentru a dezvolta un mijloc de distrugere a Stației Spațiale Internaționale după 2030

NASA a ales SpaceX pentru a dezvolta un mijloc de distrugere a Stației Spațiale Internaționale după 2030
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 10:46

NASA a anunțat că a selectat SpaceX pentru a construi un vehicul capabil să împingă Stația Spațială Internațională înapoi în atmosfera terestră, permițând distrugerea acesteia după ce va fi retrasă în 2030.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Contractul câștigat de compania miliardarului Elon Musk are o valoare totală de până la 843 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al NASA.

Metrorex anunță restricții de circulație în zona fântânii Miorița, pentru lucrări la M6 CITEȘTE ȘI Metrorex anunță restricții de circulație în zona fântânii Miorița, pentru lucrări la M6

Agenția spațială americană deja își anunțase în trecut intenția de a plonja Stația Spațială Internațională (ISS) în atmosfera Pământului, deasupra unui ocean, după ce aceasta își va încheia viața. Unele piese se vor dezintegra în timpul manevrei, în timp ce altele, care sunt mai rezistente, vor ajunge în mare, scrie News.ro.

Dar această operațiune necesită dezvoltarea unui vehicul puternic, capabil să manevreze o stație spațială care cântărește aproximativ 430.000 kg.

La fel ca ISS, vehiculul ar trebui să se dezintegreze când va reintra în atmosfera terestră, a precizat agenția spațială.

Odată dezvoltat, acesta va aparține NASA, care va fi responsabilă de operarea sa în timpul misiunii sale.

Statele Unite, Japonia, Canada și europenii s-au angajat să continue operațiunile ISS până în 2030. Rusia este în prezent angajată până în 2028.

"Scoaterea în siguranță de pe orbită a Stației Spațiale Internaționale este responsabilitatea tuturor celor cinci agenții spațiale", a scris NASA.

Acord semnat - Compania de căi ferate din Kazahstan intră în România CITEȘTE ȘI Acord semnat - Compania de căi ferate din Kazahstan intră în România

În ciuda războiului din Ucraina, ISS rămâne unul dintre puținele domenii de cooperare între Washington și Moscova.

În aprilie, în timpul unei audieri în Congresul american, șeful NASA, Bill Nelson, a subliniat necesitatea de a dezvolta rapid un astfel de vehicul în Statele Unite pentru a asigura sfârșitul ISS.

Peste șase ani, "vom mai avea aceeași relație pentru a o putea coborî cu rușii? Nu putem conta pe asta", a spus el.

Prin urmare, trebuie să începem chiar acum să construim acest vehicul american de ieșire de pe orbită, care ar putea aduce întreaga stație la sol în condiții de siguranță, astfel încât să nu lovească pe nimeni sau nimic", a adăugat el.

Laboratorul zburător este deservit permanent de mai bine de 20 de ani.

După 2030, Statele Unite mizează pe stații spațiale private pe orbita joasă a Pământului, care ar putea găzdui astronauți NASA, precum și alți clienți. Mai multe companii americane lucrează deja la aceste proiecte, inclusiv Axiom Space și Blue Origin.

viewscnt
Afla mai multe despre
nasa
spacex