FOTO Ford Puma Gen-E, dezvăluit fără camuflaj

FOTO Ford Puma Gen-E, dezvăluit fără camuflaj
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 sep 2024

Ford este la un pas să înceapă la Craiova producția versiunii electrice a SUV-ului Puma, o mașină care încă nu a fost prezentată oficial. Având în vedere că producătorul american a confirmat deja startul în această toamnă, apariția publică este așteptată dintr-un moment în altul.  Apărut însă o fotografie care dezvăluie în toată lumina soarelui aspectul viitorului Puma electric.

Cea mai recentă fotografie-spion care surprinde viitorul Ford Puma electric, numit Gen-E, confirmă informațiile neoficiale de până acum, care spuneau că designul noului model va fi foarte apropiat de cel al versiunii cu motoare hibrid. În primăvara acestui an, Ford a lansat pe piață un facelift pronunțat al acestui model cu combustie, care introduce nu doar noile detalii exterioare, ce vor fi regăsite pe Gen-E, dar aduce și un interior complet nou, cu mult mai mult tehnologie și un confort peste ceea ce ne obișnuise Puma să ofere.

Urmărește-ne și pe Google News

Fotografia publicată pe forumul pasionaților de automobile Coches  Spias a fost realizat de la mare distanță, având în vedere rezoluția extrem de slabă, în plus fiind evident că fotograful s-a aflat la înălțime, probabil la etaj. Chiar și așa, imaginea ne permite să observăm elementele importante, care până cum erau doar bănuite.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În primul rând, se observă fără îndoială absența unei grile de aer, tippic pentru o mașină electrică, nefiind nevoie de o răcire pronunțată a sistemului de propulsie. Un mic procent rămas deschis, în partea inferioară trimite cel mai probabil curentul de aer către baterie, care este cu siguranță răcită și artificial. De altfel, întreg spoilerul față este complet redesenat, având o cu totul altă arhitectură față de cel regăsit pe Puma cu combustie. Proiectoarele au o poziție orizontală, în linie cu mica grilă, iar aspectul general al mașinii, privită din față, este mult mai așezat pe orizontală.

În al doilea rând, sunt vizibile jantele foarte închise, care contribuie și ele la o mai bună aerodinamică pe șosea, necesară pentru un consum redus de energie.

În schimb, nu se văd diferențe evidente la blocurile optice, care au aceeași formă a luminilor de zi, de bumerang, cu cele trei linii scurte în partea de jos. De asemenea, se vede acoperișul panoramic, un opțional oferit și în prezent pe Puma.

Reamintim că toate informațiile neoficiale referitoare la sistemul de propulsie al lui Ford Puma Gen-E vorbesc despre același sistem de pe Transit/Tourneo Courier, mașini care au fost prezentate și urmează să fie produse de asemenea la Craiova. Acesta au o baterie de 55 kWh, un motor de 100 kW (136 CP), tehnologie One Pedal, precum și un charger la bord care permite încărcarea până la 100 kW.

FOTO Cele mai noi poze cu Dacia Bigster arată clar diferențele față de Duster CITEȘTE ȘI FOTO Cele mai noi poze cu Dacia Bigster arată clar diferențele față de Duster

Este evindent că vom putea vedea pe lista de echipamente farurile Dynamic Matrix LED, display-ul de 12,8 inci, împreună cu instrumentarul de bord de 12 inci, proaspăt introduse pe Puma, dar și noul sistem de operare SYNC 4, cu conectivitate 5G, actualizări OTA pentru software, pilot automat adaptiv, cu funcții inteligente conectate.

Deși Ford nu a anunțat încă nimic, nu este exclus să asistăm la premiera lui Puma Gen-E la Paris, în cadrul salonului Mondial de l’Auto, care începe pe 14 octombrie.

SURSA FOTO: Cochespias.net

FOTO Ford Puma Gen-E, dezvăluit fără camuflaj
viewscnt
Afla mai multe despre
ford puma gen-e
puma electric
foto puma electric