BYD face ultimul pas înainte de intrarea pe piața din SUA

BYD face ultimul pas înainte de intrarea pe piața din SUA
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 iul 2024

Compania chineză BYD a început demersurile oficiale de intrare pe piața din Canada, considerată ultima redută înainte de pasul major pe care orice companie îl visează, piața din SUA.

BYD încearcă să folosească cele două state vecine cu SUA, Canada și Mexic, pentru a putea pătrunde pe cea mai râvnită piață auto din lume. Documente consultate de Automotive News arată că autoritățile au înregistrat cereri din partea unor consultanți care au menționat „intrarea așteptată pe piață a BYD, în Canada”, fiind menționată și „vânzarea de vehicule electrice”.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Nokian Tyres, care a plecat din Rusia alegând România și a produs prima anvelopă la mega-investiția de la Oradea, semnează un împrumut de 150 milioane euro tot pentru producția din România. „Fabrica noastră face istorie.\ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Nokian Tyres, care a plecat din Rusia alegând România și a produs prima anvelopă la mega-investiția de la Oradea, semnează un împrumut de 150 milioane euro tot pentru producția din România. „Fabrica noastră face istorie."
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Sunt citate de asemenea declarații ale unor dealeri de automobile din Canada care s-au întâlnit cu reprezentanți ai BYD pentru a pune la punct modalitatea de distribuție a automobilelor.

Cu toate acestea, compania chineză nu a oferit informații oficiale privind o posibilă intrare a mărcii pe piața din Canada.

Tesla recheamă în service peste 1,8 milioane de vehicule. Probleme la capotă, care s-ar putea deschide în timpul mersului CITEȘTE ȘI Tesla recheamă în service peste 1,8 milioane de vehicule. Probleme la capotă, care s-ar putea deschide în timpul mersului

Mișcarea este considerată de analiști una strategică, gândită pentru a completa recenta intrare pe piața din Mexic, unde BYD a anunțat inclusiv că intenționează să construiască o uzină dedicată pickup-urilor hibrid. Prin deschiderea afacerilor în cele două state învecinate, chinezii ar urma să pregătească marea intrare în SUA, care ar aduce o extindere rapidă a afacerilor cu vehicule electrice.

BYD a fost în ultimul trimestru al anului 2023 cea mai vândută marcă de automobile electrice din lume, depășind Tesla, care însă și-a păstrat poziția de lider pe întreg anul. În 2024, vânzările celor două companii rivale au evoluat diferit, cu scăderi pentru BYD în primul trimestru și aproape la fel de mari pentru Tesla în al doilea trimestru. La finalul primelor șase luni, Tesla își păstra avansul în fața chinezilor, dar estimările pentru finalul anului nu sunt foarte ușor de făcut.

VIDEO Ford surprinde cu activarea sistemului de conducere autonomă BlueCruise în Europa. Cum pot avea acces proprietarii români. Clienții din România, beneficii pe jumătate CITEȘTE ȘI VIDEO Ford surprinde cu activarea sistemului de conducere autonomă BlueCruise în Europa. Cum pot avea acces proprietarii români. Clienții din România, beneficii pe jumătate

Până acum, planurile de extindere internațională ale companiei Build Your Dreams (BYD), în care deține acțiuni și miliardarul Waren Buffet, au inclus Europa, unde BYD are deocamdată vânzări modeste, în comparație cu SAIC sau Geely.

Anterior, Stella Li, vicepreședinte executiv al BYD, responsabilă cu activitatea companiei pe piețele din America, a declarat că producătorul chinez nu plănuiește deocamdată să intre în SUA, din cauza politicilor îndreptate împotriva mărcilor chinezești.

viewscnt
Afla mai multe despre
byd
piata auto
masini electrice
masini china