Adunarea Generală a Acționarilor Stellantis a aprobat toate punctele aflate pe ordinea de zi, inclusiv propunerea de distribuire a sumei de 2 miliarde de euro ca dividende.
Raportul de remunerare a managementului Stellantis a primit un vot consultativ cu o rată de aprobare de 66,9%, iar propunerea de salarizare a fost aprobată fără probleme, deși anterior ședinței AGA mai multe declarații ale investitorilor Stellantis au apărut în presă criticând suma foarte mare acordată.

16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Pentru a susține propunerea de 23 de milioane de euro, salariu plus compensații, acordată CEO-ului Carlos Tavares, care a plecat din companie prin demisie în luna decembrie, comitetul de remunerare a transmis acționarilor un raport de 168 de pagini și o scrisoare prin care explica modalitatea de calcul. Este al doilea cel mai mare salariu pentru Tavares, după cel din 2023, care a depășit 35 de milioane de euro și a generat puternice reacții din partea investitorilor.
Acționarii au aprobat distribuirea sumei de 2 miliarde de euro sub formă de dividende, care presupune o plată către deținătorii de acțiuni ordinare de 0,68 EUR per acțiune în circulație. Deținătorii de acțiuni ordinare tranzacționate la Bursa de Valori din New York vor primi 0,773636 USD per acțiune ordinară, pe baza cursului de schimb oficial USD/EUR declarat de Banca Centrală Europeană la 14 aprilie 2025. Distribuția se va face din profiturile raportate în conturile anuale 2024.

Stellantis va avea, de asemenea, în urma votului AGA noi administratori neexecutivi.
Situația financiară a Stellantis s-a înrăutățit în 2024, cu o scădere a veniturilor de 17% și un profit net mai mic cu 70%, respectiv 5,5 miliarde euro. Situația a fost produsă de scăderi masive ale vânzărilor pe unele piețe, în frunte cu cea din America de Nord. În total, Stellantis a vândut în 2024 5,47 milioane de vehicule cu 14,4% mai puține decât în 2023. Vânzările de China au devenit aproape nesemnificative, iar în Europa, principala piață a companiei, scăderea a fost de -8,5%.
Noul șef executiv interimar al Stellantis, John Elkan, care deține și poziția de președinte, a creat o structură nouă de management, la scurt timp după demisia lui Tavares, pentru a consolida sistemul de conducere. Practic, în locul unui CEO cu puteri depline a fost creat Comitetul Executiv Interimar, fiecare membru având un rol bine determinat de supervizare pe activitățile companiei. Cele mai importante nume din Comitet sunt Antonio Filosa, directorul pentru America de Nord, Jean Philippe Imparato, directorul pe Europa, și Maxim Picat, director de achiziții.
John Elkan a anunțat că va fi desemnat un nou CEO „în prima jumătate a anului 2025”, iar cele mai noi informații arată că lista scurtă cuprinde cinci nume din industria auto care sunt în negocieri cu compania.